حمایت‌های کوفی عنان از حقوق بشر هم‌جنس‌گرایان


کوفی عنان، دیپلمات غنایی و دبیر کل سابق سازمان ملل (۱۹۹۷ الی ۲۰۰۶) در روز ۱۸ اوت ۲۰۱۸ در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
وی که نخستین دبیر کل سیاهپوست آفریقایی سازمان ملل بود،‌ در دوران حضور خود در این سمت و پس از آن حمایت خود را از برابری و منع تبعیض بر مبنای گرایش جنسی برای همگان اعلام کرد.
وی در زمانی که فشارهایی برای نادیده گرفتن مردان هم‌جنس‌گرا به عنوان بخشی از قربانیان اپیدمی ایدز وجود داشت، تبعیض نسبت به «مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند» را غیرقابل قبول خواند.
او در سال ۲۰۰۶ خواهان به رسمیت شناخته شدن و شامل کردن مردان هم‌جنس‌گرا در مبارزه برای پایان دادن به بیماری ایدز شد:
«ما نیاز داریم واقع‌بین باشیم. اگر سرمان را زیر برف کنیم و وانمود کنیم این افراد وجود ندارند یا کمک نیاز ندارند به هیچ جا نمی‌رسیم. ما باید با کارگران جنسی، معتادان تزریقی و مردانی که با مردان سکس دارند و همه آن‌هایی که به حاشیه رانده شده‌اند، از نزدیک و به شکل سازنده‌ای کار کنیم.»
عنان همچنین در سال ۲۰۰۳ در مراسمی در حمایت از حقوق هم‌جنس‌گرایان و پایان دادن به تبعیض علیه هم‌جنس‌گرایان به میزبانی سازمان کارمندان ال‌جی‌بی سازمان ملل، با استناد به ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر که می‌گوید هرکس باید از تمام حقوق و آزادی‌هایی که در اعلامیه بیان شده بدون هرگونه تبعیضی بهره‌مند شود، بیان کرد که هیچ‌گونه آزار واذیت و تبعیض علیه افراد بر هیچ مبنایی قابل قبول نیست.
علیرغم اینکه او معتقد بود سازمان ملل نباید -به دلیل گستردگی باورهای کشورهای عضو – به مسئله ازدواج زوج‌های هم‌جنس ورود کند اما دیدگاه شخصی او در این زمینه حاکی از حمایت از برابری ازدواج بود. سخنگوی کوفی عنان در کنفرانسی خبری دیدگاه او را درباره ازدواج هم‌جنس‌گرایان چنین اعلام کرد که «افراد باید بتوانند تصمیم‌های شخصی خود را آزادانه بگیرند و ما باید مراقب باشیم که نسبت به انتخاب‌ها و تمایلات شخصی افراد قضاوت‌های کلی و شیوه‌های متعصبانه اتخاذ نکنیم.»
در سال ۲۰۰۱ سازمان ملل متحد تحت دبیری او بیمه درمانی و سایر مزایای مربوط به همسران را به کارمندانی که شریک زندگی هم‌جنس داشتند و همچنین زوج‌های غیرهم‌جنس که ازدواج نکرده بودند تعمیم داد. کوفی عنان علیرغم مخالفت‌های کشورهای اسلامی عضو از این حرکت حمایت کرد.
عنان پس از پایان دوره خود به عنوان دبیر کل سازمان ملل به حمایت از حقوق اقلیت‌های جنسی ادامه داد. وی در سال ۲۰۱۰ زندانی کردن زوج هم‌جنس‌گرای مالاویایی را «بسیار واپس‌گرایانه» خواند.
وی اعتقاد داشت که «دانش قدرت است. اطلاعات رهایی‌بخش است، و آموزش زیربنای پیشرفت در هر جامعه و هر خانواده‌ای است.»
کوفی عنان در سال ۲۰۰۱ به خاطر تلاش‌های انسان‌دوستانه خود جایزه نوبل صلح را به طور مشترک با سازمان ملل دریافت کرد.

منابع:
https://www.pinknews.co.uk/2018/08/18/kofi-annan-dead-un-secretary-general-gay-people/
https://www.advocate.com/world/2018/8/18/kofi-annan-was-champion-lgbtq-rights
https://www.ft.com/content/76813a44-085f-11e4-9afc-00144feab7de

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *