ویکتور مادریگال، کارشناس مستقل مساله‌ی اقلیت‌های جنسی در سازمان ملل

گزارش شش‌رنگ از روز دوم پیش‌کنفرانس ایلگا آسیا در سئول

کنفرانس ایلگای آسیا در تاریخ های ۱۹ تا ۲۳  آگوست در سئول، پایتخت کره جنوبی برگزار شد. این کنفرانس یکی از موفق ترین موارد حضور شش‌رنگ و فعالین ایرانی در یکی از موثرترین نشست های منطقه ای بود. به رسم همه ساله، دو روز اول برای ایجاد ارتباطات محکم تر و شناخت از یکدیگر، جلسات مشخص برای گروه‌ها و گرایشات مختلف جامعه اقلیت های جنسی برنامه ریزی شده که شامل جلساتی ویژه اینترسکس‌ها (بیناجنسی‌ها)، ترنس‌ها، زنان، بایسکشوال‌ها، گروه‌های معتقد به مذاهب گوناگون از جمله این جلسات بودند. امسال برای اولین بار پیش کنفرانسی ویژه لزبین‌ها برگزار شد که بر اساس بحث و پیشنهادات سال قبل که از سوی شادی امین و عده‌ای دیگر از همفکران او تشکیل شد.

ویکتور مادریگال، کارشناس مستقل مساله‌ی اقلیت‌های جنسی در سازمان ملل

ویکتور مادریگال، کارشناس مستقل مساله‌ی اقلیت‌های جنسی در سازمان ملل


در این جلسه توضیحاتی در مورد چگونگی مکانیزم UPR به معنی بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر و تاثیر فعالیت‌های  ایلگا و سازمان‌های عضو آن در خصوص بررسی صحت گزارش کشورها درباره‌ی وضعیت اقلیت‌های جنسی هر منطقه است، توضیح داده شد.بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر در بازه ‌های ۵ ساله به بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل می‌پردازد که ایران نیز در سال ۲۰۱۴ و اینبار در نوامبر ۲۰۱۹ به وضعیتش رسیدگی خواهد شد و پیشنهادات کشورهای دیگر به دولت ایران ارائه خواهد شد. این ساز و کار متاسفانه توصیه‌هایش برعکس نهادهایی که ایران متعهد به عهدنامه هایشان شده، لازم الاجرا نمی باشد. هر چند در آن موارد نیز هیچ مکانیزم کنترل بر اجرای تعهدات وجود ندارد.
در این جلسه به فعالیت شش رنگ درزمینه کار با گزارشگران ویژه و همچنین به اقدام موثر شش‌رنگ در یو پی آر اشاره شد. در این جلسه نقش کارشناس ویژه سازمان ملل درمقابله با تبعیض بر اساس گرایش جنسی و هویت جنسیتی و اهیمت تمدید این ماموریت توضیح داده شد و آقای ویکتور مادریگال خود در خصوص میزان تاثیرگزاری اقداماتش و نیازش به گزارش های سازمان هایی که در جامعه فعالیت دارند عنوان کرد. وی از تلاش متحد و بیانیه امضا شده توسط بیش از ۱۳۰۰ سازمان ال جی بی تی تجلیل کرد و آن را نشان رشد اتحاد و همبستگی این جنبش‌ها خواند. گزارش سازمان‌های حقوق بشری و فعال در این حوزه به عنوان  جایگزین گزارش اصلی کشورها و ارائه آن به کارشناس SOGIESC کمک بسیار زیادی برای آگاهی از وضعیت اقلیت‌های جنسی در کشورهای مختلف می شود.ششرنگ به عنوان یک سازمان فعال در این زمینه در دوره گذشته گزارش مفصلی درباره‌ی شرایط اقلیت‌های جنسی در ایران به خصوص جرم‌انگاری رابطه همجنسگرایانه و سرکوب و تعقیب افراد بدلیل گرایش جنسی و هویت جنسیتی‌شان، درمان‌های اصلاحی و شرایط اقلیت‌های جنسی دارای شرایط ویژه (معلولیت) و توصیه نامه در این خصوص ارائه داده است.
امسال نیز شش رنگ تنها سازمان فعال در زمینه حقوق اقلیت های جنسی ایرانی است که در اجلاس مقدماتی نشست بررسی ادواری در کنار 4 سازمان حقوق بشری دیگر و در حضور هیئت های نمایندگی کشورهای گوناگون، به طرح مطالباتمان خواهد پرداخت.
اهمیت این نشست برای بسیاری از حاضرین، اشنایی مقدماتی با این ساز و کارها بود و اینکه در بازگشت به کشور خود بتوانند با تفحص بیشتر ابزار مناسب برای فعالیت های خود در عرصه بین المللی را انتخاب کنند.
شش رنگ یکی از مثال های موفق فعالیت با مکانیزم های سازمان ملل برای ایجاد فشار جهانی بر جمهوری اسلامی است تا رویه خود را در عرصه حقوق اقلیت های جنسی تغییر دهد.
گزارش کامل‌تر این کنفرانس را در شش‌رنگ بخوانید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *