چرا شرکت در کنفرانسهای جهانی مهم است
کنفرانس ایلگای آسیا در تاریخ های ۱۹ تا ۲۳ آگوست در سئول، پایتخت کره جنوبی برگزار شد. این کنفرانس یکی از موفق ترین موارد حضور ششرنگ و فعالین ایرانی در یکی از موثرترین نشست های منطقه ای بود. به رسم همه ساله، دو روز اول برای ایجاد ارتباطات محکم تر و شناخت از یکدیگر، جلسات مشخص برای گروهها و گرایشات مختلف جامعه اقلیت های جنسی برنامه ریزی شده که شامل جلساتی ویژه اینترسکسها (بیناجنسیها)، ترنسها، زنان، بایسکشوالها، گروههای معتقد به مذاهب گوناگون از جمله این جلسات بودند. امسال برای اولین بار پیش کنفرانسی ویژه لزبینها برگزار شد که بر اساس بحث و پیشنهادات سال قبل که از سوی شادی امین و عدهای دیگر از همفکران او تشکیل شد.
این هشتمین کنفرانس ایلگا در منطقه آسیا و بزرگترین آن بود که با حضور بیش از سیصد نفر از فعالین شناخته شده برگزار شد. تم این کنفرانس “با هم برای تغییر” بود که با 4 میز گرد اصلی و با بیش از 26 جلسه جانبی به موضوعات گوناگونی چون، اتحاد عمل های سازمان های ال جی بی تی در منطقه، متحدین ما، رهبری فعالیت ها و اقدامات حق جویانه اقلیت های جنسی، درمان های اصلاحی، ثبت موارد خشونت بر اقلیت های جنسی، جمعآوری اطلاعات مربوط به قتل ترنسها، شیوه پیشبرد کار و استفاده از مکانیزمهای سازمان ملل برای ایجاد تغییر، پناهجویان الجیبیتی در کشورهایی چون ترکیه، تایلند، ایران (افغانها)، کره جنوبی، کارگری جنسی، ایدز و سلامت و بهداشت و … همه از موضوعاتی بودند که در این جلسات به آنها پرداخته شده و بر گوشههای تاریک زندگی اقلیت های جنسی در کشورهای گوناگون آسیایی نور میانداختند.
در این کنفرانس سازمانهای فعال در حوزه اقلیتهای جنسی عضو ایلگای جهانی از کشورهای چین، نپال، بوتان، عراق، لبنان، هند، مالزی، اندونزی، هنگ کنگ، تایلند، کامبوج، سنگاپور، پاکستان، میانمار، فیلیپین، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ویتنام شرکت داشتند. در عین حال همکاران ایلگا از ژنو نیز همگی به همراه دو مدیر و نماینده منتخب کنفرانس جهانی، ایمانیا از ساموآ و لوز از مکزیک در کنفرانس شرکت داشتند.
از دیگر میهمانان ویژه کنفرانس ویکتور مادریگال، کارشناس مستقل رسیدگی به وضعیت حقوقی اقلیتهای جنسی بود.
که با نمایندگان گروههای مختلف دیدار و گفتگو داشت. وی در دیداری که با نمایندگان منطقه غرب آسیا داشت، پس از شنیدن گزارشات تیم ایران، پیشنهاد جلسه مستقلی را برای بحث بر روی وضعیت الجیبیتی در ایران عنوان کرد که عصر همانروز با حضور 4 تن از فعالین حاضر و با مسئولیت ششرنگ و هماهنگیهای لازم، گزارشات مفصلی در مورد وضعیت بسیار بحرانی و فشارهای وارده بر جامعه الجیبیتی در ایران به وی ارائه شد.
کنفرانس سپس در مورد کشور میزبان دو سال اینده این کنفرانس تصمیمگیری و فعالینی از کشور ویتنام برای برگزاری و میزبانی کنفرانس اعلام آمادگی کرده و توسط اعضای حاضر نیز مورد تایید قرار گرفتند.
آخرین وظیفه کنفرانس تایید بیانیه های مصوبه در پیشکنفرانسها و انتخاب هیئت اجرایی جدید و مدیران ایلگای آسیابود که به نوعی دستور کار و نقشه راه ایلگای اسیا در دو سال آینده خواهد بود. این بیانیه ها شامل بیانیه و درخواستی از سوی نشست زنان، نشست زنان لزبین، دوجنسگرایان و همچنین نشست ترنسها و اینترسکسها و مجمع فعالین میان مذهبی بود.
ششرنگ به ترتیب این مصوبات را برای آگاهی شما و تجربه جنبش الجیبیتی در ایران ترجمه و منتشر خواهد کرد.
سپس لیست نامزدهای انتخابات برای هیئت اجرایی که از چند ماه قبل بر روی وبسایت قرار داده شده بود به رای گیری گذاشته شد که نمایندگانی از مناطق مختلف آسیا (شرق، جنوب و جنوب شرقی و غرب آسیا) و همچنین نمایندگان جوانان، ترنسها و نمایندهای از اینترسکسها جزو کاندیدها بودند.
برای نمایندگان مناطق بایستی بالانس یا تعادل حضور مردان و زنان (بنا بر تعریف هر فرد از خودش) رعایت شود.
به هر رو انتخابات پس از رای گیری در دور دوم نتیجه قطعی برای تمام مناطق و گروه ها را ارائه داد.
دو نفر نیز با رای مستقیم سازمانهای حاضر به مدیریت ایلگا و عضویت در هیئت اجرایی ایلگای جهانی انتخاب شدند که شادی امین از ایران و کندی یو از کره جنوبی بودند.
این اولین بار است که کسی از غرب آسیا و به ویژه از ایران به این سمت در پرنفوذترین و بزرگترین سازمان الجیبیتی در جهان انتخاب میشود.
شادی امین اولین ایرانی و لزبین است که در جمع 19 نفره مدیران ایلگای جهانی که نزدیک به 1600 سازمان مرتبط با حقوق اقلیتهای جنسی را در جهان نمایندگی میکند حضور دارد.
این جمع مهمترین نهاد تصمیمگیری سازمان جهانی همجنسگرایان، دوجنسگرایان، ترنسها و بیناجنسیهاست.
اهمیت حضور ما در این کنفرانسها:
جنبش الجیبیتی در منطقه پیشرفتهای بسیاری در سالهای اخیر داشته است. اما همچنان موضوع نقض حقوق همجنسگرایان و ترنسها و جرمانگاری رابطه همجنسگرایانه و مجازات آنها تا سرحد اعدام، موضوعی است متعلق به آسیا و آفریقا. در آسیا بیش از سه کشور برای همجنسگرایی مجازات اعدام دارند (ایران، عربستان سعودی و یمن) و در کشورهایی نظیر افغانستان و پاکستان و امارات متحده عربی و عراق و قطر نیز امکان اجرای آن وجود دارد. در آفریقا نیز کشورهای سومالی، سودان و نیجریه مجازات اعدام برای رابطه همجنسگرایانه دارند.
ادامه این وضعیت در دنیای مدرن و درک از حقوق و آزادیهای فردی در منشورهای مختلف حقوق بشری، پیشرفتهای بسیار در این زمینه و آگاهی عمیق در بین اعضای جامعه رنگینکمانی، همه و همه لزوم تغییر را دائم به ما یادآوری میکند.
این تغییر ممکن نیست بدون یاری گرفتن از جنبش های جهانی و استفاده از تجربیات آنها.
شرکت در چنین کنفرانس هایی یکی از بهترین ابزار چنین داد و ستد تجربی است.
دست دادن و در آغوش کشیدن یک ترنس از پاکستان و ژاپن، دیدن و گپ زدن با یک لزبین از چین و نپال و اندونزی، نشستن بر سر میز با چند دوست گی از میانمار و بنگلادش و لبنان، قدم زدن با دوست دوجنسگرایی از کره جنوبی یا ویتنام و در یک کلام شنیدن و گفتن از تجربیات گرانبهایی که برای ما به مثابه چراغ راهی در تلاشهای آتیمان است، غنیمتی است ارزشمند.
شرکت در این کنفرانسها و طرح مسائل مربوط به نابسامانی وضعیت الجیبیتی در کشورمان فقط توجه جهان را به موضوعات ما جلب نمیکند، بلکه بدلیل رابطه انسانیای که ایجاد میکنیم، همدلی و یاری آنها را هم فرامیخواند. در عین حال ما نیز یاد میگیریم که به بهبود وضعیت آنهایی که بیش از ما نیازمند یاری هستند کمک کنیم. دستشان را بگیریم و تجربیات خودمان را در اختیارشان قرار دهیم.
این همه اهمیت حضور در این کنفرانس را به ویژه به دلیل ترکیب آن یعنی سازمانها و فعالین منطقه آسیا، برای ما دوچندان میکند.
ششرنگ همچنان برای این حضور و تلاش برای تداوم و گسترش آن به یاری و پیشنهادات شما نیازمند است. فعالیتهای ما را دنبال کنید، آنها را با دوستان خود در میان بگذارید و نقدها و تشویقهایتان را برایمان بفرستید. ما منتظر شما و حرفها و نظراتتان هستیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.