کاهش دستوری آمار ترنس‌ها در ایران

تظاهرات در حمایت از حقوق ترنس‌ها در منهتن، نیویورک API image via Business Insider

آیا حکومت ایران از بیرون آمدن ترنس‌ها از پستو و سازماندهی آن‌ها می‌ترسد؟

ساناز بیان نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر که در زمنیه ترنس‌ها نیز فعال است، در اینستاگرام خود اعلام کرده پیام‌هایی از ترنس‌ها در ایران دریافت می‌کند که نشان می‌دهد مسئولان از صدور مجوز تغییر جنس برای مراجعان ترنس‌جندر به دلیل «بالا رفتن تعداد متقاضی» خودداری می‌کنند. این در حالی است که دسترسی به هورمون‌تراپی و عمل‌های تغییر جنس از حقوق اولیه افراد ترنس‌جندر به شمار می‌آید.
https://www.instagram.com/p/Bq8Ey16H0fU/
امتناع از صدور مجوز تغییر جنس به بهانه‌های مختلف از جمله افزایش متقاضی ابعاد مختلفی دارد.
در یک بعد آن می‌توان به تلاش‌های حکومت برای سرکوب تنوع هویت‌های جنسیتی و کنترل گفتمان حاکم بر سکشوالیته و جنسیت اشاره کرد.
یکی دیگر از ابعاد این موضوع می‌تواند کاهش دستوری آمار ترنس‌ها در ایران باشد که با ارائه آمارهای غیرواقعی از ترنس‌ها از خبرگزاری‌های داخلی همراستا به نظر می‌آید.
در سال اخیر در برابر فشار ترنس‌ها برای تصویب لایحه حمایت از ترنس‌ها، مطالب فراوانی در خبرگزاری‌های داخلی منتشر شد مبنی بر اینکه تعداد ترنس‌ها در استان‌ها اندک است و تعداد بسیار کمی به مرحله جراحی می‌رسند. این آمارهای حکومتی البته ضد و نقیض بود و توسط فعالان ترنس‌ها که این آمارها را غیرواقعی می‌دانستند به چالش کشیده شد. در یک مورد آقای ارشد زاده، مدیرکل سازمان بهزیستی آذربایجان شرقی گفته بود از مجموعا ۲۸ ترنس مراجعه کننده در سال گذشته، ۲ نفر به مرحله جراحی رسیدند. این در حالی است که جمعیت این استان در سال ۱۳۹۵ بیش از سه میلیون و نهصدهزار نفر برآورد شده است که بیانگر جمعیتی لااقل ۳۰ هزار نفری برای ترنس‌ها است.
نگرانی‌ها حکومت ایران اما فراتر از تنها آمار و ارقام علنی است. پیشنهاد غربالگری دانش‌آموزان دبستانی برای تشخیص کودکانی که ممکن است ترنس باشند و مداخله در هویت جنسیتی آن‌ها برای پذیرش جنسیت (تحمیل‌شده) بر اساس جنس بیولوژیک، یکی دیگر از رویکردهای مسئولان ایران است که نه تنها غیرعلمی و خلاف حقوق کودک است بلکه نشان از میل به کنترل جمعیت کسانی که است که خود را در بزرگسالی به عنوان یک ترنس هویت‌یابی می‌کنند.
رئیس پزشکی قانونی در مصاحبه‌ای در مرداد ۹۷ با بیان اینکه مراجعه در این خصوص زیاد است گفت تنها به آن دسته از ترنس‌ها مجوز داده می‌شود که «وجودشان با آن شرایط برای جامعه به نوعی مضر است».
با دانستن اینکه ترنس‌ها در ایران با انگ، تبعیض و خشونت عدیده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روبرو هستند، افزایش آگاهی جمعی و بیرون آمدن از انزوا برای این قشر را می‌توان یکی از دلایل افزایش آمار تغییر جنس دانست.
در این میان صداهای اندکی از درون جامعه ترنس‌های ایران شنیده می‌شود که مسیر قانونی اختصاص یافته به ترنس‌ها را به چالش بکشد و خواهان برخورداری از حق هویت قانونی و حق تغییر جنس بدون کسب هرگونه مجوز و تاییدیه از اشخاص ثالث شود.
ایران بخاطر تعداد زیاد عمل‌های تغییر جنسیت بدون توجهی به حقیقت آسیب‌های تحمیلی فیزیکی و روانی و حتی مرگ در سیستم تغییر جنسیت، پناهندگی و خودکشی در افراد ترنس‌جندر، به «بهشت» ترنس‌ها معروف شده. مقامات جمهوری اسلامی «اجازه دادن به افراد ترنسجندر برای قرار گرفتن تحت عمل جراحی» را ابزار تبلیغات دروغین خود در مجامع حقوق بشری کرده‌اند. آیا ممکن است حکومت در مواجهه با بن‌بست سیاسی و اقتصادی و گسترش روحیه مبارزاتی در میان طبقات مختلف مردم، با اقدامات فوق در پی تضعیف حضور اجتماعی و جلوگیری از سازماندهی ترنس‌ها باشد؟
نظرات خود را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی از طریق فیسبوک یا اینستاگرام با ما در میان بگذارید.
💻📱🌈 با شش‌رنگ همراه باشید:
تلگرام: https://t.me/Iran6Rang
فیسبوک: https://www.facebook.com/6rang.Iran
اینستاگرام: https://www.instagram.com/6rangiran

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *