بیمارانگاری و انسانیتزدایی از افراد ترنس: عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن افراد ترنس را «بیماران لاعلاج با اختلال روانی» خواند
محمد مهدی کریمینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن، در مصاحبهای با خبرگزاری حوزه، افراد ترنس را «بیمارانی روانی با اختلالات روحی» توصیف کرد.
او در این گفتگو که در تاریخ ۱۶ دی ۱۴۰۳ منتشر شده است، بارها تاکید میکند:«متأسفانه برای این اختلال روانی، تاکنون نه طب جدید و نه طب سنتی درمانی پیدا نکردهاند.» این در حالیست که منابع رسمی و علمی بینالمللی مانند (مرجع تشخیص اختلالات روانی) دیاسام ۵ و یا (طبقهبندی بینالمللی بیماری) آیسیدی ۱۱، سالهاست ترنس بودن را از لیست اختلالات و بیماریها خارج کردهاند.
همچنین وی از عبارات توهینآمیز خنثی و دوجنسه برای اشاره به افراد اینترسکس استفاده میکند.
کریمینیا در این مصاحبه با استفاده از دستهبندی «ترنس واقعی» و «غیر واقعی» لازمهی جراحیهای «تغییر جنسیت» را تایید پزشکان، روانشناسان و فقها اعلام میکند و میگوید: «تشخیص دقیق و تخصصی توسط پزشکان و روانشناسان برای تأیید واقعی بودن اختلال هویت جنسی بسیار ضروری است و در صورتی که پزشکان تشخیص دهند فردی واقعاً ترنس نیست، اجازه عمل جراحی به او داده نمیشود.» .
به گفته او، افرادی که «ترنس غیرواقعی» شمرده میشوند به دلایلی از جمله «شکستهای عاطفی متوالی»، «نیاز به ازدواج» و «فرار از سربازی» خود را ترنس معرفی میکنند.«در بررسی این افراد مشخص میشود که هیچ مشکل جسمی یا روحی ندارند و صرفاً با انگیزههای غیرعقلایی به دنبال تغییر جنسیت هستند و هیچ فقیهی برای این گروه مجوز عمل جراحی تغییر جنسیت صادر نمیکند.»
ششرنگ این اظهارات را بسیار نگران کننده میداند، چرا که نشان میدهد سرنوشت افراد ترنس در ایران، در دستان افرادی قرار دارد که فاقد دانش و درک صحیح از این موضوع هستند، از جمله فقهاِ، که با دادن اطلاعات غلط و توصیههای نادرست به خانوادههای افراد ترنس و اینترسکس، باعث تشدید تبعیض، خشونت و محرومیت میگردند.
ششرنگ با تنظیم سند پیشنهادی عدالت جنسی و جنسیتی و رفع تبعیض از افراد ترنس در سال ۱۳۹۷، همواره خواستار پاسخگو کردن مسئولین دولت و نمایندگان مجلس برای رسیدگی به لایحه مربوط به افراد ترنس که سرنوشتش مشخص نیست بوده است. این لایحه که در سال ۱۳۹۳ از سوی کمیتهی تدوین لوایح و قوانین سازمان بهزیستی تدوین شده بعد از تایید هیات دولت به مجلس ارسال شده بود اما دیگر هیچ خبری از این لایحه نشد.
ما در ششرنگ ضمن محکوم کردن سیاستها ودیدگاههایی که افراد ترنس را بیمار میانگارد، از افراد ترنس و فعالان این حوزه میخواهیم تا پیگیر سرنوشت این لایحه باشند و از دولت بخواهند تا به نقض حقوق افراد ترنس در جمهوری اسلامی رسیدگی کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.