اولین جلسه ارائه گزارش شفاهی کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در بررسی شرایط حقوق بشر جمهوری اسلامی شادی امین از دادخواهی نقض حقوق جامعه ال جیبیتی+ گفت
امروز ۵ جولای ۲۰۲۳ اولین جلسهی ارائهی گزارش شفاهی کمیتهی حقیقتیاب سازمان ملل در مورد بررسی شرایط جمهوری اسلامی در ژنو برگزار شد.
شادی امین، مدیر شبکه ششرنگ و از مدیران سازمان عدالت برای ایران، به نمایندگی از این دو سازمان در وقتی که در اختیار او گذاشته شده بود به نقض گستردهی حقوق اقلیتها منجمله اقلیتهای جنسی و جنسیتی و اتنیکی اشاره کرد.
این جلسه با حضور نمایندگان دولتهای گوناگون و ۱۰ سازمان دیگر برگزار شد. در این میان سازمان هایی هم از سوی جمهوری اسلامی شرکت کرده و وقت گرفته بودند.
عدالت برای ایران و ششرنگ اولین فرصت سخنرانی را داشتند. شادی امین در این جلسه وقت صحبت در صحن علنی شورای حقوق بشر را داشت از نتایج تحقیقات عدالت برای ایران سخن گفت. او گفت براساس مستندات موجود در تحقیقات عدالت برای ایران، در ۳۱ استان از ۳۲ استان کشور بازوهای سرکوب جمهوری اسلامی از جمله سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی علیه تظاهراتکنندگان سلاح گرم استفاده کردهاند. او همچنان گفت روندی که در سرکوب معترضان اخیر استفاده شده مانند دستگیری، زندان، تجاوز و اعدام، در اعتراضات پیش نیز به کار رفته است و میبایست به این روند خاتمه داده شود.
شادی امین همچنین ضمن اشاره بر روشهای سرکوب جمهوری اسلامی در فضای مجازی از طریق تخریب سازمان و فعالین حقوق بشری گفت جمهوری اسلامی سعی میکند با بیاعتبار کردن فعالیت این سازمانها و فعالین گفتمان خود را پیش ببرد.
شادی امین در پایان با اشاره بر وضعیت اعضای جامعهی الجیبیتی+ و همچنین استانهایی مانند بلوچستان و کردستان به عنوان مناطق محروم و به حاشیهرانده شده، بر لزوم همهشمول بودن گزارشهای کمیتهی حقیقتیاب تاکید کرد و گفت این گزارشها باید همهی گروههای به حاشیهرانده شده و اقلیتها منجمله اقلیتهای اتنیکی و جامعهی الجیبیتی+ را که در این تظاهراتها حضور فعال داشتهاند و هزینهی این مشارکت را پرداخت کردهاند در برگیرد.
پیشتر نیز شادی امین در نشست اضطراری به دلیلِ سرکوب خیزش انقلابی ایرانیان توسط جمهوری اسلامی تشکیل گردید، سخنرانی کرد. شادی امین، به واسطه سازمان جهانی همجنسگرایان و از طرف ششرنگ در این نشست حضور پیدا کرده و به نقض حقوق جامعه الجیبیتیکیو+ایرانی پرداخت و گفت: «دهههاست که جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی ایرانی در رنج و عذابند. از جرمانگاری گرایش جنسی و بیان جنسیتی گرفته تا مجازاتهای مختلف از اعدام تا شلاق، حجاب اجباری و انواع تبعیضهای مورد تایید و پشتیبانی رژیم جمهوری اسلامی.»
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.