ایران: اخراج و بازماندن از تحصیل دانش آموزان دارای گرایش جنسی یا هویت جنسیتی متفاوت به بهانه نقض شعائر اسلامی
همزمان با ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت)، روز جهانی مقابله با تبعیض و خشونت علیه جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی و در چارچوب شعار بینالمللی این روز، “همبسته: مقاومت، حمایت، مراقبت”، شش رنگ از همگان میخواهد تا در همبستگی با این جامعه و بهخصوص با حمایت و مراقبت از نوجوانان الجیبیتی به هر شکل میتوانند از خشونت علیه آنان جلوگیری کنند.
دانشآموزانی که گرایش جنسی یا هویت جنسیتی متفاوتی دارند به شکل گستردهای در ایران در معرض اخراج از مدرسه و بازماندن از تحصیل قرار دارند. براساس اطلاعاتی که بهدست شش رنگ رسیده، مدارس بهخصوص در مقطع متوسطه، دانشآموزان متعلق به جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی را تحت شدیدترین تنبیهات که شامل تحقیر و آزار کلامی، احضار والدین به مدرسه، اجبار به مراجعه به روانشناسانی که مدرسه تعیین می کند قرار می دهند. این روانشناسان اغلب با روشهای مختلف که برخی از آنها مصداق شکنجه پزشکی است سعی در تغییر دادن گرایش جنسی دانشآموزان دارند.
براساس آییننامه انضباطی مدارس در ایران، دانش آموزان موظف به رعایت شعائر اسلامی هستند. این بند از آییننامه اغلب برای تنبیههای انضباطی و اخراج دانش آموزان الجیبیتی از مدارس استفاده میشود.
ششرنگ گزارشهای متعددی از اخراج موقت یا دائم از مدرسه بهدلیل داشتن گرایش جنسی متفاوت که حتی منجر به بازماندن این دانش آموزان برای سالها یا حتی ترک تحصیل برای همیشه شده دریافت کرده است. بهدلیل اینکه روند اخراج از مدرسه با آشکارشدن گرایش جنسی یا هویت جنسیتی این دانش آموزان نزد خانواده همراه است، اغلب آنان در این موارد، با خشونتهای شدید از سوی اعضای خانواده نیز مواجه میشوند.
اخیرا آشکار شدن گرایش جنسی علیرضا فاضلی منفرد بهدلیل آنچه بهعنوان علت معافیت از سربازی روی کارتاش آمده بود منجر به قتل او از سوی اعضای مرد خانوادهاش شد. براساس اطلاعاتی که شش رنگ از نزدیکان علیرضا بهدست آورده و اسنادی که از او موجود است، این جوان ۲۱ ساله اهوازی از نوجوانی بهدلیل نوع لباس پوشیدن و رفتارهایی که از نظر خانواده نامتعارف بوده تحت خشونت فیزیکی و روحی قرار داشته است.
در جمهوری اسلامی، داشتن رابطه با همجنس جرم است و مجازاتهای شدید تا اعدام در بردارد. از سوی دیگر، اقلیتهای جنسی و جنسیتی با خشونتهای متعدد و شدید در خانواده و جامعه مواجه هستند. براساس تحقیق شش رنگ بیش از ۶۰ درصد از افراد الجیبیتی قربانی خشونت خانواده هستند و نزدیک به ۴۷ درصد از اعضای این جامعه در مدرسه، دانشگاه یا فضاهای آموزشی تحت خشونت قرار گرفتهاند. ۴۹ درصد از اقلیت های جنسی مورد خشونت دوستان و همکلاسیهای خود واقع شده اند و ۱۸ درصد از تجربه مداوم توهین از سوی مسئولان آموزشی خبر دادهاند.
تعداد زیادی از اعضای جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی با گرفتن ویدئو و عکس، تجارب خود را از اخراج از مدرسه و خشونت در محیطهای آموزشی ثبت کرده و از همگان خواستهاند به هر شکلی که میتوانند نگذارند آنچه برای آنها اتفاق افتاده، برای دیگران هم تکرار شود.
شادی امین، مدیر شش رنگ می گوید: “نوجوانان ال جیبیتی در یک فضای سرشار از خشونت محصورند بی آنکه جایی باشد که به آن پناه ببرند زیرا نه در خانه، نه در مدرسه، نه در جامعه و نه حتی نزد روانشناسان و متخصصان هیچ فضای امنی برایشان وجود ندارد. این شرایط غیرقابل تحمل جز با اطلاع رسانی مستمر، و اقدام مسئولانه تک تک شهروندانی که یک نوجوان دارای گرایش جنسی یا هویت جنسیتی متفاوت در خانواده یا آشنایان خود دارند تغییر نخواهد کرد.”
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.