امام جمعه رشت: پوشیدن لباس زنانه برای مردان خلاف شرع است
رسول فلاحتی – نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعهی رشت در خطبههای نمازجمعه روز ۸ اسفند ۱۳۹۹ گفته است: «زن نباید لباس مردان را بر تن کند و مردان نیز نباید لباس زنان را بر تن کنند.»
او در ادامه توضیح داده که آن کسانی که میگویند برای ما فرقی نمیکند لباس زنانه بپوشیم یا مردانه، اشتباه میکنند چون «این کار هم خلاف شرع است و هم خلاف عقل.» چه بیانی سادهتر و روشنتر از این، برای اثبات این نکته که در جمهوری اسلامی، هیچ بیان جنسیتی جز همان چهارچوب خشک و سلب سنتی که همواره برای مرد و زن در نظر میگیرد، متصور نیست. مرد و زن دگرجنسگرای سیسجندر که از چهارچوبهای عرفی ساخته شده توسط جمهوری اسلامی پیروی میکند.
دلایل شرعی که امامجمعهی رشت به آن استناد کرده، همان بهانههایی هستند که برای شخصیترین تصمیمات افراد جامعه، حتی برای نوع پوشش آدمها هم تعیین تکلیف میکنند. اما هر چه گشتیم مرجع و منبعی که نشان داده باشد این جور لباس پوشیدن خلاف عقل است، پیدا نکردیم. در متن صحبتهای منتشر شدهی فلاحتی هم اشارهای به دلیل غیرعقلانی بودن این شکل لباس پوشیدن نشده و تنها گفته شده که «پوشش انسان، بهخصوص پوشش زن باید به گونهای باشد که بدن را بپوشاند و بدننما نباشد و موجب تحریک دیگران نشود.» فلاحتی دربارهی استدلال عقلانی کسانی که با دیدن نوع لباس دیگران تحریک میشوند هم چیزی نگفته است.
او در بخش دیگر خطبههای نمازجمعه گفته «لباس انسان باید مروج ابتذال نباشد. چراکه دشمنان دین میخواهند ما از آئین مذهبی و ملی خود دور شویم.»
اولین بار نیست که آزادی انتخاب نوع پوشش و بیان جنسیتی افراد توسط خودشان، به نظر مقامات رسمی جمهوری اسلامی، با ابتذال همراه است یا غیرعقلانی تعبیر میشود. پیش از این علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز در پاسخ به سوالی با همین مضمون، پاسخ داده بود: «اگر به قصد تشبیه شدن به جنس مخالف باشد جایز نیست». این اظهار نظر نیز نشان میدهد بیان جنسیتی متفاوت برای این افراد قابل پذیرش نیست.
حلقهی تعیین تکلیف برای مردم با این اظهار نظرها هر روز تنگ و تنگتر میشود. اما آنچه در جامعه به چشم میآید بیاعتنایی بیشتر مردم به این صحبتهاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.