حذف عکس بوسه دو زن در فیسبوک
شبکه اجتماعی فیسبوک در روز جهانی مبارزه با همجنسگراهراسی، تصویر بوسه دو زن را حذف و شناسه کاربری فردی که تصویر را انتشار داده بود به حالت تعلیق در آورد.
پس از اعتراض کاربران اینترنت و محکوم کردن فیسبوک به سانسور همجنسگرایان، فیسبوک روز ۲۱ ماه مه در بیانیه اعلام کرد که حذف این عکس «اشتباه کارمندان فیسبوک» بوده است.
تصویری که فیسبوک از صفحه کارلوتا ترویسان حذف کرد
کارلوتا ترویسان، مادر ۲۸ساله ایتالیایی که از حامیان حقوق همجنسگریان، دوجنسگرایان و فراجنسیتیهاست اما خود به جامعه ال جی بی تی تعلق ندارد، در ۱۷ ماه می، روز جهانی مبارزه با همجنسگراهراسی، تصویر بوسه دو زن را در صفحه شخصی خود در فیسبوک منتشر کرد. کارلوتا ضمن تبریک این روز به نبودن قوانین ضد همجنسگراستیزی در ساختار حقوقی ایتالیا اعتراض کرد.
انتشار تصویر بوسه دو زن، واکنشهای مختلفی را در میان دوستان کارلوتا برانگیخت. یکی از مشترکان صفحه کارلوتا این بوسه را «نفرتانگیز» خواند.
فیسبوک با فرستادن پیامی از کارلوتا خواست که تصویر را به دلیل «نقض استانداردهای جامعه و قوانین برهنگی و پورنوگرافی» حذف کند. هنگامی که او خودداری کرد، حساب کاربری کارولتا به حالت تعلیق در آمد.
کارلوتا چند روز پیش از این، تصویر مشابهای را که بوسه یک فوتبالیست مرد و دوست دخترش را نشان میداد منتشر کرده بود. او نمیتوانست درک کند که چرا بوسه بین یک زن و یک مرد پورنوگرافی نیست اما بوسه بین دو همجنس پورنوگرافی است.
در تماس با رسانهها، کارلوتا و گروههای حامی حقوق همجنسگرایان از فیسبوک انتقاد کردند و این شبکه اجتماعی را به برخود با استاندارد دوگانه و نقض حقوق اقلیتها، متهم کردند.
فیسبوک پس از رسانهایشدن انتقادها در بیانیهای اعلام کرد: «حذف این اکانت و تصویر بوسه، اشتباهی از جانب فیسبوک بوده است.» سخنگوی فیسبوک توضیح داد که این شبکه اجتماعی برای سرعتبخشی به حذف محتوای پورنوگرافی از کاربران خود کمک میگیرد و اگر شخصی محتوایی را گزارش کند، تیم فیسبوک آن را بررسی میکنند. به گفته سخنگوی فیسبوک این یک اشتباه از جانب «تیم عملیاتی» بوده که به بررسی گزارش تخلفها میپردازند.
حامیان حقوق همجنسگرایان و ترنسجندرها در ادمه انتقادهاشان نسبت به سانسور اینترنتی، این «اعلام اشتباه» از جانب فیسبوک را کافی ندانستند. منتقدان تبعیض نسبت به اقلیت های جنسی در اینترنت میگویند در صورتی که سایتها و شبکههای اجتماعی به کارکنان خود آموزشهای لازم برای رعایت حقوق اقلیتها را بدهند، این مشکلات ایجاد نمیشود.
حق آزادی بیان دگرباشان جنسی
این اولین بار نیست که فیسبوک تصویری مربوط به بوسه بین دو همجنس را سانسور میکند.
در آوریل ۲۰۱۱، ریچارد متزگر در تبلیغات مربوط به روز بوسه، عکس بوسه بین دو مرد را منتشر کرد. فیسبوک پس از تذکر به ریچارد، عکس را حذف کرد.
ریچارد هم مسأله حذف عکس را رسانهای کرد و اعلام کرد که عکس حاوی برهنگی و یا محتوای نامناسب برای کودکان نبوده است و بوسههای مشابه بین دگرجنسگراها، هرروز در فیسبوک منتشر میشوند. فیسبوک در این مورد معذرتخواهی کرد و عکس را مجدد منتشر کرد.
فعالان حقوق ال جی بی تی (همجنسخواهان، بای سکشوال ها و ترنسجندرها) در فضای مجازی معتقند که شبکههای اجتماعی به طور سیستمی محتواهای مربوط به گرایش جنسی همجنسگرا و هویت فراجنسیتی را سانسور میکنند.
شبکه یوتیوب بارها برای سانسور ویدئوهای مربوط به ال جی بی تی مورد انتقاد قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۷، حذف بوسهای پنج ثانیهای بین دو مرد در کلیپی در یوتیوپ موجب شد که کمپینهای اینترنتی بر علیه این سانسور شکل بگیرد.
بیشتر این حذفها تحت قوانین ضد انتشار پورنوگرافی در شبکههای اجتماعی صورت میگیرد. این در حالی است که بوسههای بین دگرجنسگرایان شامل این تقسیمبندی نیستند.
کمپینهای روز جهانی مبارزه با همجنسگراهراسی و فراجنسیتی هراسی سال ۲۰۱۴، به طور فزایندهای به مسأله حق آزادی بیان اقلیت های جنسی تاکید داشتند.
به رغم برخی پیشرفتها در کشورهای لیبرال جهان، پنج میلیارد نفر از جمعیت جهان در کشورهای با قوانین همجنسگراستیز زندگی میکنند. این قوانین، کار شبکههای اجتماعی اینترنتی را هم مشکل کرده است. این شبکهها سعی میکنند برای از دست ندادن کاربران، قوانین حاکم بر کشورهای مختلف را رعایت کنند.
اما مشکل تنها سانسور تحمیل شده از جانب دولتها و حکومتها نیست؛ اشتراکگذاری محتوای مربوط به هویت جنسیتی و گرایش جنسی همجنسگرا در شبکههای اجتماعی میتواند عصبانیت کاربران را نیزبرانگیزد.
قوانین سرکوبگر، ارعاب، خشونت و پایمال کردن حق آزادی بیان گاهی توسط اکثریت کاربران شبکههای اجتماعی اتفاق میافتد و شبکههای اجتماعی در نبود قوانین حمایت از اقلیتها، جانب تمایلات سرکوبگر اکثریت را میگیرند.
خشونت کاربران اینترنتی به دگرباشان جنسی
اینترنت ضمن اینکه فضایی برای یافتن اطلاعات در مورد گرایش جنسی، هویت جنسیتی، سلامت و بهداشت و محافل دوست یابی برای جوانان همجنسگرا است، میتواند فضای خشونتآمیزی هم باشد.
بیشترین تحقیقات آماری در حوزه حضور مجازی همجنسگرایان، در مورد جوانان همجنسگرا، دوجنسگرا و فراجنسیتی آمریکایی انجام شده است.
پژوهشی که در ژوئیه ۲۰۱۳ توسط شبکه آموزشی زنان و مردان همجنسگرا و دگرجنسگرا (GLSEN) در سطح کشوری در ایالات متحده آمریکا انجام شد نشان داد که جوانان همجنسگرا خیلی بیشتر از جوانان دگرجنسگرا در معرض آزار و اذیت اینترنتی قرار میگیرند.
بر اساس این پژهش، ۴۲درصد جوانان همجنسگرا در فضای اینترنت مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و ۲۷درصد آنها در فضای آنلاین احساس امنیت نمیکنند. این رقمها سه برابر آمار آزار و اذیت جوانان دگرجنسگرا در فضای اینترنت است.
آزارهای مجازی نسبت به جوانان دگرباش جنسی بیشتر جنبه خشونت جنسی دارند. از هر چهار جوان همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسیتی، یک نفر به خاطر گرایش جنسی یا هویت جنسیتیاش در فضای اینترنت خشونت دیده است. یک سوم از جوانان دگرباش جنسی از نظر جنسی مورد آزار و اذیت اینترنتی قرار گرفتهاند.
اینترنت فضایی رهاییبخش هم برای جوانان دگرباش جنسی بوده است. پژوهش شبکه آموزشی زنان و مردان همجنسگرا و دگرجنسگرا نشان میدهد که ۶۲درصد از جوانان دگرباش جنسی، اطلاعات آموزشی در مورد تمایلات جنسی یا هویت جنسیتی خود را از طریق جستوجو در سایتهای اینترنتی به دست میآورند.
منبع: دگرباش زمانه
اینترنت همچنین فرصتهای امنتری را برای آزادی بیان در اختیار دگرباشان جنسی قرار داده است.
پنجاه درصد از جوانان دگرباش جنسی آمریکایی، اینترنت را فضای راحتتر و آزادتری نسبت به فضای دنیای غیر مجازی میدانند و حداقل یک دوست مجازی دارند که با او احساس نزدیکی میکنند. همچنین، دو سوم جوانان آمریکایی همجنسگرا و یا ترنسجندر از اینترنت برای یافتن دوستانی مانند خودشان استفاده میکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.