علیه پزشکینه کردن ترنس: هویت ترنس را از بند کلینیکها، بیمارستانها و دادگاهها برهانید
هویت ترنسها در ایران با دالان سازمانها، موسسات، کلینیکها، بیمارستانها، پزشکی قانونی و دادگاهها گره خورده است. به هویت ترنس به مثابه بیماری و اختلال نگریسته میشود و توسط دیگران بررسی، تایید یا رد میشود.
به عبارت دیگر، زندگی افراد ترنسجندر از لباس پوشیدن گرفته تا حقوق شهروندی، توسط اشخاص سومی مانند روانپزشک، روانشناس، روانکاو، قاضی و سایرین تصمیمگیری میشود.
اخذ مجوز رسمی برای تغییر جنسیت یک پیش شرط برای لباس پوشیدن و رفتار کردن طبق جنسیتی که فرد تجربه میکند بدون مواجه شدن با ریسک دستگیری و محکومیت به اتهام مبدلپوشی، دسترسی به درمانهای خاص مثل هورموندرمانی یا عملهای تغیر جنسیت، واجد شرایط کمکهای مالی اندک از سازمان رفاه دولتی ایران، اخذ اسناد هویت منعکس کننده جنسیت و تقاضای معافیت از خدمت سربازی (برای ترانسجندرهای مرد و زن) است.
برای دریافت این مجوز تغییردهنده زندگی، افراد ترسجندر باید بین هشت تا دوازده جلسه رواندرمانی، همراه با تستهای هورمونی و کروموزومی، انجام دهند تا بیانیه پزشکی که تشخیص “اختلال هویت جنسیتی” برای آنها میدهد و آنها را برای جراحی تطبیق جنسیت به قوه قضایی توصیه میکند را اخذ کنند.
با توجه به وضعیت مالی، افراد ترنسجندر این دورههای روان درمانی را با روانپزشکان خصوصی که روابط کاری با سازمان پزشکی قانونی دارند یا با روانپزشکان دولتی تأمین شده در موسسه روانپزشکی تهران، که یک کلینیک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران است، کامل کنند.
در موسسه روانپزشکی تهران فرایند تشخیصی با یک دوره روان درمانی چهار تا شش ماهه با یک روانپزشک وابسته به موسسه روانپزشکی تهران آغاز می شود و با مصاحبه با کمیته تشخیصی متشکل از 3 تا 5 متخصصان بهداشت روان پایان مییابد.
پس از اتمام این فرآیند، موسسه روانپزشکی تهران تصمیم می گیرد که آیا متقاضی را برای عمل تطبیق جنسیت به سازمان پزشکی قانونی توصیه کند یا نیاز به آزمایشهای بیشتر و درمان دارد یا درخواست متقاضی را رد کند.
هنگامی که موسسه روانپزشکی ایران یا یک روانپزشک خصوصی یک متقاضی برای جراحی تطبیق جنسیت را توصیه می کند، فرد متقاضی میتواند به اداره دادستانی تقاضای یک اجازه رسمی برای تغییرجنسیت را بدهد. دفتر دادستان عمومی به نوبه خود متقاضی را به بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی می فرستد و پس از آن کنترل پروسه را بر عهده می گیرد و مصاحبه ای را با کمیسیون روانپزشکان و روانشناسان بالینی که تحت نظارت این سازمان مشغول به کار هستند، تعیین میکند. این کمیسیون مسئول تعیین “آسیب با اختلال هویت جنسیتی” متقاضی و تایید واجد شرایط بودن وی برای انجام عمل جراحی تطبیق جنسیت و هورمون درمانی است.
مطالب مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.