براى اولين بار يك همجنسگرا در كشورى مسلمان كانديد رياست جمهورى شد
مونیر باتور، وکیل 48 ساله تونسی، هفته گذشته با همراه داشتن یک پرچم رنگینکمانی نماد الجیبیتی، در مقابل دوربین رسانههای تونسی، کاندید ریاست جمهوری برای انتخابات سال 2019 این کشور شد. او اولین همجنسگرای علنی است که در یک کشور مسلمان کاندیدای ریاست جمهوری میشود.
وی در توضیح این کاندیداتوری گفت که خود را در وهله اول شهروند تونس میداند و حق دارد مثل هر فرد دیگری برای هر مقامی کاندید شود.
مونیر باتور از فعالین سازمان شمس در تونس است که نام خود را بر اساس شمس تبریزی برگزیده و تا کنون فعالیتهای موثری برای طرح مسئله نقض حقوق همجنسگرایان در تونس داشته است.
در تونس هنوز بر اساس قانونی که پس از تسلط استعمار فرانسه در این کشور حاکم شده یعنی ماده 230 ، رابطه جنسی دو مرد تحت عنوان سادومی یا لواط جرم شناخته میشود و تا سه سال حبس به همراه دارد.
مونیر باتور که خود به دلیل اتهام رابطه همجنسگرایانه در سال 2013 سه ماه را در حبس گذرانده میگوید:” این قانون باید تغییر کند و همه از جمله همجنسگرایان باید نسبت به بدن خود ذیحق باشند.”
خبر کاندیداتوری اولین فرد آشکارا همجنسگرا در کشوری مسلمان واکنشی گسترده در رسانههای جهان داشته است. این اولین بار است که در کشوری که هنوز همجنسگرایی جرم است، یک فرد همجنسگرا اعلام آمادگی میکند تا مهمترین پست سیاسی کشور را اشغال کند. باتوررهبر حزب لیبرال تونس، یک وکیل آشکارا همجنسگراست که نه تنها آن را کتمان نمیکند، بلکه شعار رفع ممنوعیت از همجنسگرایی را در کنار دیگر مطالبات از قبیل بهبود وضعیت محیط زیست، بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد سلامت در نهادهای اقتصادی و احترام به حقوق خصوصی و همچنین بهبود رابطه با اسراییل، در شعارهای انتخاباتی خود قرار داده است.
این کاندیداتوری اما مورد مخالفت بخشی از جامعه الجیبیتی و سازمانهای مدافع آنها قرار گرفته است. یک بیانیه اعتراضی که از سوی چهارده گروه منتشر شده که ضمن نقد موضعگیری وی در مورد “تلاش برای عادیسازی مناسبات با اسراییل”، او را متهم به سوء استفاده جنسی کرده و علیه کاندیداتوری وی موضعگیری میکنند.مشخص نیست که آیا این اتهامات صحت دارد و یا فقط حربه ای از سوی مخالفین وی برای به شکست کشانیدن اوست، اما هر چه باشد ضربه بزرگی به بخت وی برای پیروزی است.
از سوی دیگر کاندیداتوری فردی مسلمانزاده همجنسگرا در یک کشور مسلمان، اتفاقی است که به ما تغییرات پس از انقلاب تونس را نشان میدهد. تونس که انقلابش و آتش آن به سرعت به کشورهای دیگر منطقه سرایت کرد، توانست خیلی سریع دولتی متکی بر انتخابات آزاد را تشکیل داده و به نقض حقوق بشر در دوره حکومت بیست و سه ساله بنعلی پایان دهد. پیروزی که در سایه فجایع سوریه، لیبی و مصر کمتر خود را نشان داده است.
کاندیداتوری مونیر باتور، حتی اگر نتواند اعتماد جامعه را به خود جلب کرده و به اتهامات مطروحه پاسخی در خوردهد، در شکستن فضای نفی همجنسگرایان و نقض حقوقشان در کشورهای مسلمان و کشورهایی با قوانین اسلامی تاثیر مهمی بر جای خواهد گذاشت.
منابع:
وبسایت ایندیپندنت
وبسایت چنج
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.