روایت افراد ترنس از علی رازینی در دادگاه  «بکشید پایین من نگاه کنم ببینم چه تفاوتی با زن طبیعی دارد.»

محمد مقیسه و علی رازینی، از قضات بدنام دادگاه انقلاب در جمهوری اسلامی امروز ۲۹ دی در برابر ساختمان دیوان عالی کشور کشته شدند.  هر دو از ناقضین فاحش حقوق‌بشر بودند.

علی رازینی  مقام‌‎ قضایی- امنیتی با سابقه‌ای سیاه بود  که به گفته خودش، بسیاری از افرادی که برایشان حکم اعدام صادر کرده، جوان بودند و دادگا‌ه‌های آنها بیشتر از «۳۰ دقیقه» طول نمی‌کشیده است. 

بر اساس روایت‌هایی که در کتاب جنسیت x، به کوشش شادی امین آمده، علی رازینی  در مواجهه با اقلیت‌های جنسی و جنسیتی  از این فرصت برای آزار و تحقیر آن‌ها استفاده می‌کرد. به ویژه افراد ترنسی که برای مجوز مجبور به رجوع به او بودند.

«بکشید پایین من نگاه کنم ببینم چه تفاوتی با زن طبیعی دارد.»

 

«ما برای کمک رفته بودیم پیش رازینی، از صد تا کاغذ یکیشو امضا می‌کرد ۵۰ تومان ۱۰۰ تومان به ما کمک بلاعوض بده. توی دادگاه یکهو سرباز را بیرون می‌کرد و بعد میگفت بکش پایین ببینم با زن طبیعی چه فرقی دارد، بعد هم با جشمانی حریص و به منظور بدی نگاه می‌کرد.»

 روایت‌ها حاکی از  اجبار به لخت شدن در مقابل چشم قاضی و سایر کارکنان آن شعبه و یا کمیسیون چند نفره پزشکی قانونی است. یکی از روایت‌ها از علی رازینی حاکی از این رفتار تحقیر آمیز برای صدور مجوز اوراق هویتی است.

«به حال ما فرق ندارد این‌ راستی ترنس هستند یا گی، هرچه هستند چهره شهر را مخدوش می‌کنند. ما نباید از این چیزها در جامعه داشته باشیم.»

 

برخی مصاحبه شوندگان روایت کرده‌اند صرفا به دلیل رفتاری جنسیتی متفاوت از انتظار جامعه  دستگیر می‌شدند. لیلا شیرازی که به همراه سایه، زن ترنسی که بعدها در کانادا خودکشی کرد، از برخورد علی رازینی با آن‌ها در دادگاه می‌گوید: «با سایه باهم بودیم، در دادگاه‌ منکرات، روبه‌روی وزرا، این طرف و آن طرف می‌رفتیم، بارها ما رفتیم آنجا، دیگر عادی شده بود. رازینی دوست داشت سوال بپرسد، حتی می‌گفت بکشید پایین من ببینم. می‌گفت به حال ما فرق ندارد که این راستی راستی ترنس است یا گی. هرچه هستند چهره شهر را مخدوش می‌کنند. ما نباید از این چیزها در جامعه داشته باشیم. حالا با مجوز یا بی مجوز بروند عمل کنند، بروند زیر چادر، مهم این است که چهره شهر مخدوش نشود.»

 او کسی بود که حکم اعدام محمد قبادلو، از بازداشت شدگان خیزش ژینا را تایید کرد. 

رازینی به دلیل ارتکاب نقض گسترده حقوق بشر از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده در فهرست تحریم‌های حقوق‌بشری قرار داشت.

همچنین محمد مقیسه که از سال‌های آغازین پس از انقلاب ۱۳۵۷ در دستگاه قضایی ایران از قضات جنجالی پرونده‌های سیاسی و امنیتی نقشی محوری داشت، در جریان کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ در زندان گوهردشت نیز نقشی اساسی داشت.

 او مسئول محاکمه بسیاری از زندانین سیاسی به ویژه بعد از اعتراضات ۱۳۸۸ بود.

او در سال‌های اخیر به‌عنوان قاضی دادگاه انقلاب اسلامی در صدور احکام متعدد اعدام، زندان‌های طولانی‌مدت، آزار ساختاری بازداشت‌شدگان و خانواده‌های آن‌ها به مدت ده‌ها سال نقش محوری داشت و به‌دلیل ارتکاب نقض گسترده حقوق‌بشر، از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده در فهرست تحریم‌های حقوق‌بشری قرار داشت.

 

به گفته تسنیم  ضارب «نیروی خدماتی دادگستری تهران» بوده است که پس از تیراندازی اقدام به خودکشی کرده است.

 
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *