قانونها چطور تغییر میکنن؟ (پاکستان)
پاکستان سال ۲۰۱۸ قانون حمایت از افراد ترنسجندر رو تصویب کرد. این قانون به قانون «جنس سوم» معروفه و یه گام خیلی مثبت در خصوص اقلیتهای جنسی و جنسیتی تو این کشور به حساب مییاد.
بر اساس قانون جنس سوم، هر کسی میتونه خودش رو به عنوان مرد، زن، هر دو و یا هیچ کدوم معرفی کنه و این هویت جنسیتی رو در اسناد رسمیش مثل کارت شناسایی، گذرنامه و گواهینامه و… هم ثبت بکنه.
سال ۲۰۲۳ دادگاه فدرال شریعت پاکستان، بخشی از این قانون رو که مخالفت اسلامگراهای تندرو رو هم به همراه داشت، باطل اعلام کرد.
تندروها معتقد بودن بخشهایی از این قانون با آموزههای اسلامی مغایرت داره و آموزههای اسلامی اجازه نمیده افراد به میل خودشون جنسیتشون را «تغییر» بدن.
اونها معتقد بودن جنسیت فرد باید همونی باشه که در زمان تولد داشته و ارث باید به طور دقیق با جنسیت بیولوژیکی فرد تطابق داشته باشه. این نگاه علاوه بر اشخاص ترنسجندر در مورد افراد اینترسکس هم صادق بود.
حامیان حقوق اقلیتهای جنسی و جنسیتی به این مساله اعتراض کردن و اوایل سال ۲۰۱۹، کلمه ترنسجندر برای اولین بار توسط سازمان هوپ مستقر در لاهور در زبان اردو ظاهر شد و به «مُتَجَنَّس» ترجمه شد.
اکتبر سال ۲۰۲۲، برای محافظت بهتر از افراد ترنس در برابر تبعیض، آدمربایی و قتل، دولت پاکستان خط تلفن دولتی علیه خشونت و ترنسستیزی رو راه اندازی کرد.
در ابتدای سال ۲۰۲۳، استان سِند برای اولین بار سهمیه یک درصدی را برای افراد ترنس در بخش دولتی معرفی کرد.
آلینا خان ۲۵ ساله یک بازیگر پاکستانی اهل لاهور در سال ۲۰۲۳ به عنوان «زن ترنس شایسته پاکستان» انتخاب شد.
اما با وجود تندروهای پاکستان همچنان فشار، تبعیض و سرکوب اقلیتهای جنسی و جنسیتی و البته مبارزه علیه اون در این کشور ادامه داره.
برای اینکه در مورد پاکستان و جنبش اقلیتهای جنسی و جنسیتی این کشور بیشتر بدونین، میتونین به مجموعه «جهان دیگری ممکن است، پاکستان» که در ششرنگ به زبانهای فارسی، تورکی، عربی، کوردی و بلوچی در دسترس هست مراجعه کنین.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.