زن‌ستیزی و همجنسگراستیزی، لای زرورق اینفولونسرهای شیک پوش!

شبکه‌ی مجازی چطور به بازتولید گفتمان جمهوری اسلامی کمک می‌کند

 

فضای مجازی پر شده از محتواهایی که به شکل مستقیم و غیر مستقیم با روکش طلایی به بازتولید مردسالاری و دگرجنسگرامحوری می‌پردازند. 

مردان شیک پوش، عموما تحصیل کرده، از طبقه‌ی اجتماعی متوسط به بالا که با بازتولید جهان‌بینی مردمحور و دگرجنسگرامحور، زرورق پیچ و مجلسی به زن‌ستیزی و همجنسگراستیزی می‌پردازند. دیدگاهی که با نگرش یقه دیپلمات پوشان جمهوری اسلامی مو نمی‌زند!

دیدگاهی که در آن با محوریت قرار دادن مردها و نگاه مردسالارانه، کار کردن و کسب درآمد از سوی زنان و استقلال مالی آن‌ها نیز صرافا به امری «جذاب برای مردان» تقلیل داده می‌شود. 

نظام مردسالار  که پیشتر اجازه‌ی اموری چون تحصیل، اشتغال، اقامت، حضانت فرزند، طلاق و حتی پیش‌تر حق رای را از زنان گرفته بود، این بار در پرداخت حساب کافه را نیز به اجازه‌ی مردان و در صورت اجازه‌ی مردان، منوت می‌کند.

در این ویدیو گوینده همچنین با گفتن «ما تورکیم» با تقویت تصویر کلیشه‌ای مرد سنتی متعصب، به تقویت نقش «مرد حامی» و «زن حمایت شونده» می‌پردازد تا نقش در سایه‌ی زن را موجه و محبوب زن جلوه کند. 

از سوی دیگر با تاکید بر دوگانه‌ی «زن» و «مرد» فضا را برای خیل عظیم اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ که گرایش غیر دگرجنسگرایانه دارند تنگ می‌کند و با تلقین صحیح بودن تنها گرایش دگرجنسگرایانه آن هم به شکل مردسالارانه‌ی آن عرصه را برای خشونت، تبعیض و سرکوب اعضای جامعه‌ی اقلیت‌های جنسی و جنسیتی باز می‌کند.

فضایی مسموم و به شدت خطرناک برای زنان و اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ که متاسفانه مخاطبین زیادی نیز دارد! 

آیا شما نیز در گشت و گذار خود در شبکه‌های اجتماعی با چنین محتواهایی رو به رو شده‌اید؟ 

این محتواها چه تاثیری بر شما و نگرش شما به جامعه داشته؟

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *