آغاز ماه مهر، آغاز خشونت و انکار جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ اتنیکی است

ماه مهر، آغاز ماه مدرسه و شروع سال تحصیلی جدید است. تحصیلی که برای بسیاری از اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ اتنیکی، آغاز رنجی جدید در مواجه با سیستم تک‌زبان و دگرجنسگرامحور جمهوری اسلامی است.
مطالبه‌ی آموزش و تحصیل به زبان مادری از یک سو و عدم پذیرش گرایش جنسی و هویت جنسیتی از سوی سیستم آموزشی تک زبانه از سوی دیگر، یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه ال‌جی‌بی‌تی+ اتنیکی ایران است.


بر اساس جزوه‌ی «زخم‌های پنهان، تجربه خشونت بر جامعه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران» که پیش‌تر توسط شش‌رنگ منتشر شده است، تقریبا نیمی از اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ که ۳۵ درصد از آن از اقلیت‌های اتنیکی بوده‌اند، تجربه‌ی خشونت کلامی، جسمی و حتی جنسی در مدرسه را داشته‌اند، خشونتی که با در نظر گرفتن محرومیت از زبان مادری دوچندان می‌شود.
اقلیت‌های اتنیکی، به خصوص آن دسته از اقلیت‌های اتنیکی که به جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ تعلق دارند، علارغم آن که بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر حق تحصیل به زبان مادری و استفاده از آن در برابر مقامات اداری و قضایی را دارا هستند، برای دفاع از حق خود به عنوان عضوی از جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ مجبور هستند به زبانی غیر از زبان مادری خود صحبت کنند. مساله‌ای که تبعیض علیه آن‌ها را شدیدتر و پیچیده‌تر می‌کند.
اما مدارس جمهوری اسلامی تبدیل به قتلگاهی برای زبان مادری اتنیک‌های ساکن ایران و اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ شده است که هم به دلیل تعلقات اتنیکی و هم به دلیل تعلق به اقلیت‌های جنسی و جنسیتی تحت تبعیض مضاعف قرار می‌گیرند.
اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ که به دلیل گرایش جنسی و هویت جنسیتی در جامعه‌ی دگرجنسگرامحور و مردسالار سانسور، سرکوب، انکار و در نهایت حذف می‌شوند، این بار با ورود به سیستم آموزشی علاوه بر تحصیل با محتوای آموزشی همجنسگراستیزانه و زن‌ستیزانه، بایستی شاهد حذف زبان مادری و بعد دیگر هویتی خویش نیز باشند.
شش‌رنگ، ضمن تاکید بر لزوم تحصیل به زبان مادری برای همه‌ی اتنیک‌های ساکن ایران و رعایت حقوق بشر در خصوص حقوق اقلیت‌های اتنیکی، باری دیگر یادآوری می‌کند تحقق دموکراسی بدون رفع ستم از همه‌ی به حاشیه‌رانده‌شدگان از جمله اقلیت‌های اتنیکی ممکن نخواهد بود.
شما می‌توانید صفحات اتنیکی شش‌رنگ را به چهار زبان تورکی، کوردی، عربی و بلوچی دنبال کرده و به زبان مادری خود بخوانید و با ما وارد ارتباط شوید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *