جنجال جنسیت در المپیک ۲۰۲۴؛ پیروزی بوکسور الجزایری بر حریف ایتالیایی – باید جلوی گفتمان ترنس‌/همجنسگراستیز ایستاد

مسابقات بوکس المپیک ۲۰۲۴ شاهد جنجال بزرگی بر سر هویت جنسیتی یکی از شرکت‌کنندگان بود. پیروزی سریع ایمانه خلیف، بوکسور الجزایری، بر آنجلا کارینی، بوکسور ایتالیایی، در مرحله یک‌هشتم نهایی با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد.

در سال ۲۰۲۳، ایمانه خلیف در مسابقات جهانی بوکس از شرکت در فینال بازماند چرا که آزمایش‌های DNA او نشان از وجود کروموزوم‌های XY داشت که معمولا در مردان یافت می‌شود. این موضوع باعث شد تا بسیاری بر اساس فاکتورهای سنتی تعیین کننده جنسیت، درباره جنسیت او تردید کنند.

با این حال، کمیته بین‌المللی المپیک اعلام کرد که ایمان خلیف تمام قوانین لازم برای شرکت در مسابقات را رعایت کرده و سال‌هاست در مسابقات بوکس زنان شرکت می‌کند. بر اساس بیانیه این کمیته، جنسیت و سن ورزشکاران بر اساس گذرنامه آن‌ها تعیین می‌شود.

کمیته بین‌المللی المپیک همچنین انجمن بین‌المللی بوکس (IBA) را متهم کرد که قوانین جنسیتی خود را در میانه مسابقات جهانی ۲۰۲۳ تغییر داده است. این کمیته تاکید کرد که تصمیم‌گیری برای محروم کردن ایمان خلیف از مسابقات، خودسرانه بوده و با توجه به سابقه حضور او در مسابقات بین‌المللی، قابل توجیه نیست. از سوی دیگر، کمیته المپیک الجزایر نیز با انتشار بیانیه‌ای، حملات بی‌اساس به ایمان خلیف را محکوم کرده و از او به عنوان یک ورزشکار شایسته دفاع کرد.

بحث جنسیت در سطح جهان در حال تنوع است، فاکتورهای سنتی تعریف کننده‌ی جنسیت برای حل مسائل امروزی ناتوان هستند، موضوع مهم این است که وجود «Y» در کروموزوم‌های ایمانه خلیف او را «مرد» نمی‌کند، همینطور که در سال های گذشته به عنوان زن در مسابقات شرکت می‌کرده و حتی مدال هم آورده. ایمانه یا افرادی مثل او اگر باردار شوند جنسیت او را چطور می توان تعریف کرد؟ زیرا که ارگان‌های لازم برای باروری را بر اساس معیارهایی که برای دسته‌بندی زنانه و مردانه تعریف می‌شود را دارد.

معیارهای تعیین‌کننده جنسیت امروزه به طور جد در حال دگرگونی است، بازه تعریف زن و مرد گسترده‌تر از گذشته است. به همین دلیل در رقابت هایی که جنسیت تعیین کننده است اینطور بحث به وجود می‌آید. توجه به این بحث‌ها نیازمند اعمال تغییرات در قوانین و معیارهای تعیین کننده با توجه به تعریف امروزی از جنسیت است، باید در چنین کمیته‌ها و انجمن‌های ورزشی روندها و قوانینی ایجاد شود که به جای حذف افراد از رقابت‌ها به آن‌ها فرصت  برابر برای رقابت در گروه مناسب را بدهد.

 بیان چنین خبرها و موضوعاتی بسیار بحث حساس و مستعد تحریک هموفوبیا و ترنس‌فوبیای جامعه است.  بحث‌های تعیین و تبیین قوانین جدید باید با شرکت زنان و زنان ترنس و همه گروه‌های ذی‌النفع برگزار شود که بتونه منافع همه رو تامین کند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *