ساره امیری، زن بلوچ ایرانی‌تبار وزیر کشور امارات شد

ساره امیری، زن بلوچ ایرانی‌تبار به عنوان وزیر آموزش و پرورش کشور امارات برگزیده شد. او که به همراه خانواده‌اش پس از انقلاب ۵۷ به امارات متحده‌ی عربی مهاجرت کرده، دکترای خود را در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه آمریکایی شارجه گرفته است و پیش از این مدیریت سیستم‌های پیشرفته در «مرکز فضایی راشد بن محمد» امارات را بر عهده داشته و رئیس سازمان فضایی و نایب رئیس ماموریت مریخ امارات متحده عربی نیز بوده است. 

شش‌رنگ ضمن تبریک به ساره امیری از شما می‌خواهد تصور کنید که اگر ساره در ایران می‌ماند، مانند بسیاری دیگر از زنان همنوع خود به عنوان یک «زن بلوچ سنی» چه شرایطی می‌داشت؟

زندگی به عنوان یک زن در سیستم مردسالارانه‌ی ایران خود به تنهایی چالش بزرگی است. در عین حال تقاطع هویت‌ها برای یک زن به عنوان اقلیت‌ دینی و اتنیکی نقش به سزایی در تجربه  تبعیض‌های متقاطع ایفا می‌کند. برای مثال تعلق به هرکدام از اقلیت‌ها به عنوان مانعی جدی در ارتقا تحصیلی و شغلی در ایران به حساب می‌آید و همین نیز شرایط را برای زنان بلوچ  به مراتب سخت‌تر می‌کند. 

بعد از خیزش انقلابی ژینا امینی و طرح نقض حقوق زنان، فرصتی برای مطرح شدن مساله‌ی اقلیت‌های اتنیکی، دینی،  جنسی و جنسیتی فراهم شد. اما عدم پرداخت همزمان به همه‌ی انواع تبعیض‌ها از یک سو و نژادپرستی، زن‌ستیزی و دشمنی نهادینه شده با جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ از سوی دیگر، مسیر مبارزه با جمهوری اسلامی را به عنوان مسبب اصلی وضعیت موجود، پیچیده‌تر می‌کند. 

شما نیز اگر عضوی از جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ هستید که در عین حال به یکی از اقلیت‌های دینی و یا اتنیکی تعلق دارید برای ما از تجربیات تبعیض هایی که به دلیل هویت‌هایتان متحمل شدید بگویید. 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *