زکی مورن خورشید جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ تورکیه

زکی مورن (Zeki Müren) از بزرگترین و محبوب‌ترین خواننده‌های تاریخ ترکیه است که با لباس‌های دکولته، کفش‌های پاشنه بلند و لباس‌هایی که به اصلاح «زنانه» محسوب می‌شد به صحنه می‌رفت و منبع جسارت و الهام بسیاری از اعضای جامعه‌ی ال‌جی‌بی‌تی+ ترکیه بود. 

زکی مورن در طول حیات خود به جنگ با نرم‌های زنانگی/مردانگی رایج در جامعه پرداخت بدون اینکه مستقیم در مورد آن چیزی بگوید اما تمامی زندگی او خود یک مانیفست کوییر بود. 

او اگرچه هیچ وقت به همجنسگرا بودن خود اشاره نکرد و مانند تعدادی زیادی از همجنسگراها زندگی پنهانی داشت ولی هر از گاهی به شکل غیر مستقیم در این مورد سخن می‌گفت. او در یکی از گفتگوهایش در خصوص همجنسگرا بودنش گفته بود: «البته که عشق پلاتونیکی (افلاطونی) داشته‌ام، من همه‌ی زیبایی‌ها را دوست دارم، پرنده‌ی زیبا را، زن زیبا را مرد زیبا را…» 

اگرچه زکی مورن تمام قوانین جامعه به شدت دگرجنسگرامحور را که در آن زندگی می‌کرد زیر پا گذاشت، اما مردم او را چنان دوست داشتند که گویی یک قهرمان ملی است و او را «پاشا» می‌نامیدند، عنوانی که برای رهبران نظامی به کار می‌رفت. او بیشتر عمر خود را به عنوان یک همجنسگرای مخفی اما به شدت محترم گذراند.

شخصی که هنوز نیز به عنوان اسطوره از او یاد می‌شود…

*

شما همچنین می‌توانید برای مطالعه‌ی بیشتر در خصوص تاریخ جنبش اقلیت‌های جنسی و جنسیتی به بخش ترکیه‌ی مجموعه‌ی «جهان دیگری ممکن است» که توسط شش‌رنگ تهیه شده و از وب‌سایت این شبکه قابل دسترسی است مراجعه کنید.  

 

 

 

زکی مورن (Zeki Müren) تورکیه تاریخینین اَن اؤنملی مغنی‌لریندن بیری دئکولته پالتارلار، دیک‌دابان آیاق‌قابی و عمومیتله «قادینسی» اولاراق تانیملانان کاستوم‌لری ایله تورکیه‌نین ل‌گ‌ب‌ت+ توپلومونون ایلهام قایناغی اولموشدور. او بیرباشا بو حاقدا دانیشماسا دا توپلومون قادینسی/ارکک‌سی نرم‌لاری ایله موجادیله ائتدی. 

زکی مورن ائشجینسل اولدوغو حاققیندا بیرباشا دانیشماسا دا دولایی بیر شکیلده گی اولدوغو حاققیندا دئمیش: «پلاتونیک عشقیم اولوب، بوتون گؤزل‌لیک‌لری سئورم، گؤزل قوشو، گؤزل قادینی، گؤزل ارکه‌یی.»

بوتون حیاتینی گیزی بیر ائشجینسل اولاراق یاشاسا دا هله ده بیر اسطوره اولاراق اینسان‌لارین یادیندادیر…

تورکیه‌نین جینسی و جینسیتی آزینلیق‌لاری تاریخی حاققیندا «جهان یگری ممکن است/باشقا بیر دونیا مومکوندور» کیتابچا سئری‌لری‌نین تورکیه بؤلومونو شش‌رنگ وب‌سیته‌سیندن اوخویا بیلرسینیز.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *