هنوز راه درازی در پیش داریم…

همراهان عزیز شش‌رنگ،

امسال در شرایطی وارد دوازدهمین سال فعالیت شش‌رنگ می‌شویم که جامعه ایران بیش از پیش ملتهب و آبستن دگرگونی‌ست.

بیش از دو سال است که جهان با ویروس مرگبار کرونا دست و پنجه نرم می‌کند و جامعه ال‌جی‌بی‌تی یکی از گروه‌هایی بوده است که بیشترین آسیب را از عواقب فاصله‌گذاری اجتماعی، و عواقب اجتماعی/ اقتصادی ناشی از کرونا رنج برده است.

یازده سال از روزی می‌گذرد که در حوالی فرانکفورت در یک سالن اجتماعات جوانان دور هم جمع شدیم تا برای نداشتن تشکلی از آن خود، چاره جویی کنیم. جمع شدیم تا با هم جدل کنیم و در نهایت با هم تشکلی را خلق کنیم که بخش مهمی از تاریخ حقوق بشری جامعه‌مان باشد و نقطه عطفی در امر تشکل‌پذیری جامعه ال‌جی‌بی‌تی.

یازده سال تلاش بی‌وقفه ما برای اینکه لبخند را بر لب هم‌سرشتان‌مان در هر جای ایران بنشانیم.

یازده سال است که بر لغو قوانین تبعیض‌گرایانه پافشاری می‌کنیم. یازده سال است متشکل بر همه بی‌عدالتی‌ها تاخته‌ایم و همدلی و همبستگی بین جامعه را گسترش داده‌ایم.

امسال از ذکر یکایک دستاوردهایمان صرف نظر می‌کنیم. شبکه‌های اجتماعی ما که با استقبال بی‌سابقه شما روبرو شده است، دریچه‌ایست که از طریق آن با شما حرف می‌زنیم.

شش‌رنگ دیگر شش‌رنگ چند سال قبل نیست، هر چند بر پرنسیب‌های اولیه خود پافشاری می‌کند، اما از همراهی طیف وسیعی از جامعه ال‌جی‌بی‌تی برخوردار است. شش‌رنگ امروز قدرتمندتر از قبل و با حمایت بی سابقه جامعه ال‌جی‌بی‌تی در سراسر منطقه به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

جامعه ال‌جی‌بی‌تی ایران امروز جای خود را در مباحث و موضوعات متفاوت از جنبش زنان تا جنبش کارگری و اعتراضات مردمی  تا حدی باز کرده است.امروز این جامعه در مسیر خود برای مطالبه‌گری  از مرحله‌ی اثبات وجودش فراتر رفته و امروز جامعه و حکومت را مسئول وضعیت خود دانسته و آن ها را به پاسخگویی فرا می خواند.

 

سالی که گذشت، اتفاقی تلخ ما را عزادار کرد، علیرضا فاضلی منفرد به دلیل آشکار شدن گرایش جنسی به دست مردان خانواده‌اش به قتل رسید. در گذر از این عزاداری جمعی یاد گرفتیم که چگونه با هم سخن بگوییم و نقد سالم و اصولی را در بدترین شرایط به کناری وانگذاریم. شش‌رنگ همه را به حفظ ضوابط گفتگوی سالم و انتقاد سازنده فرا می‌خواند و خود نیز بیش از پیش بر رعایت این موازین پافشاری خواهد کرد.

 

حمله و تسلط طالبان بر سرزمین افغانستان و به خطر افتادن جان مردم، به ویژه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در این کشور یکی از اتفاقاتی بود که در سال گذشته سبب شد تا بر ضرورت ابراز همبستگی با مردم افغانستان و جامعه ال‌جی‌بی‌تی آنجا پافشاری کنیم و خشونت بر علیه جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌آی را محکوم کرده و از طریق سازوکارهای بین المللی در حفظ جان این انسان‌ها قدم برداریم.

 

ما در سال‌های گذشته تلاش کرده‌ایم حقوق افراد به حاشیه رانده شده در این جامعه مثل اقلیت‌های اتنیکی، افراد دارای معلولیت، اقلیت‌های دینی و افراد با اندیشه‌های سیاسی متفاوت را به رسمیت بشناسیم و بتوانیم در عین تنوع و تکثر بر نقاط اشتراک پافشاری کرده و برای مبارزه‌ای جدی علیه تنفر پراکنی موجود بایستیم.

راه درازی در پیش داریم، هنوز ما مورد انواع تبعیض هستیم، هنوز رابطه ما جرم انگاری شده است، هنوز هویت جنسیتی ما پذیرفته نمی‌شود، هنوز تنهایمان از عمل‌های جراحی تحمیلی زخمی‌ست، هنوز حق کار و تحصیل و تشکل ما نقض می شود، هنوز در خانه و مدرسه و خیابان نگاه‌های تنفرآمیز آزارمان می‌دهد، هنوز زخم آزارهای خانگی بر تنمان هست تا یادمان بیاید که باید همشکل دیگران باشیم و تفاوت‌هایمان را نمی‌پذیرند.

 

شش‌رنگ از همه شما عزیزانی که در سال گذشته همراهش بودید تشکر کرده و دست یاری بسوی همه کسانی که قلبشان برای آزادی و رهایی از این وضعیت می‌تپد دراز می‌کند.

تولد تشکل شما، شبکه شش‌رنگ، مبارک باد!

 

شش‌رنگ

(شبکه لزبین ها و ترنسجندرهای ایرانی)

۱۹ نوامبر ۲۰۲۲

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *