تحقیق "شش رنگ"، منبع راهنمای پذیرش پناهجویان ال جی بی تی در بریتانیا

guidance-england
راهنمای دولت بریتانیا در نوامبر 2014، تحت عنوان “اطلاعات و راهنمایی کشور، گرایش جنسی و هویت جنسیتی در ایران”، برای کمک به مسئولان و متصدیان امور پناهندگی و اقامت درانگلیس تدوین شده است که ادعای شهروندان ایرانی را در موارد درخواست پناهندگی بررسی می‌کنند. این راهنما در توضیح شرایط ایران بیش از 13 بار در راهنمای 24 صفحه ای خود به گزارش “شش رنگ” استناد کرده و بر پایه تحقیق “شش رنگ”، در بخش وضعیت حقوقی و درمانی توسط دولت، به وضعیت افراد ترنسجندر در ایران پرداخته است.
در این بخش به لزوم انجام عمل تغییر جنسیت کامل برای تغییر دادن جنسیت و هویت در اسناد و مدارک شخصی اشاره شده است. و اینکه افراد باید به منظور تغییر جنسیت قانونی خود، چهار مرحله اصلی را کامل کنند. که عبارت‌اند از: دریافت تشخیص روانپزشکی “اختلال هویت جنسی” از یک روانپزشک؛ به دست آوردن مجوز رسمی برای تغییر جنسیت، ارائه شده توسط دادسرای در توصیه سازمان پزشکی قانونی ایران. انجام مجموعه‌ای کامل از نیازهای پزشکی، از جمله هورمون درمانی، عقیم‌‌سازی و جراحی تغییر اندام جنسی؛ و ارائه درخواست به سازمان ثبت احوال کشور در دادگاه برای تغییر نام خود و به دست آوردن مدارک شناسایی ملی جدید منطبق بر جنسیت پس از عمل جراحی تغییر جنسیت.

در این راهنمای قانونی پذیرش پناهندگی به نقل از تحقیق “شش رنگ” و “عدالت برای ایران” آمده است:

هیچ یقین قانونی در سراسر کشور به عنوان معیاری برای انجام این ضوابط وجود ندارد و افراد ترنسجندری که این مراحل را طی نکرده باشند در خطر هستند تا به عنوان همجنسگرا شناسایی شوند و مورد آزار و اذیت و دستگیری، شکنجه و دیگر اشکال بدرفتاری قرار بگیرند. همچنین این گزارش نشان می‌دهد که موارد جدی نقض حق برخورداری از بهداشت افراد ترنسجندر پس از عمل جراحی در ایران وجود دارد. دلیل دیگر برای نگرانی جدی، این است که با توجه به اینکه افراد ترنسجندر، ملزم به گذراندن جراحی تغییر جنسیت هستند تا به عنوان یک فرد از حقوق قانونی بهره مند شوند. با این حساب این گزارش نشان می دهد که افراد به سمت انجام عمل تغییر جنسیت بدون رضایت آزادانه و آگاهانه، به سرعت سوق داده می‌شوند. در حالیکه متوجه خطراتی که اینگونه درمان‌ها دارند، نیستند.
به این ترتیب تاثیر تحقیق مستند و معتبر “شش رنگ” را بر سرنوشت بسیاری از پناهجویان جامعه ال جی بی تی، به عینه مشاهده می کنیم. این راهنما نمایانگر موفقیت ما در انجام تحقیقی برای تغییر وضعیت است.

نام کتاب نتیجه تحقیق به زبان انگلیسی:
Diagnosing Identities, Wounding Bodies
http://justice4iran.org/…/Pathologizing-Identities-Paralyzi…
نتیجه تحقیق به زبان فارسی به نام “جنسیت X”:
https://6rang.org/wp-content/uploads/2015/12/Jensiat-X.pdf
لینک راهنمای دولت بریتانیا:
https://www.gov.uk/…/378499/cig_iran_sogi_2014_11_25_v10.pdf

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *