گزارشی از کنفرانس ایلگا در سئول: اقلیتهای جنسی، مسالهی مرگ و زندگی
در گزارشی که خبرگزاری The Korea Times دربارهی کنفرانس ایلگا در ماه اگوست ۲۰۱۹ منتشر کردهاست، به حضور ششرنگ و خصوصا هماهنگکنندهی شبکهی ششرنگ ـ شادی امین ـ نیز پرداخته شدهاست. این گزارش با تیتر «برای بسیاری از همجنسگرایان، موضوع ال.جی.بیتی مسالهی مرگ و زندگیست» با معرفی افراد حاضر در این عکس شروع میشود: به ترتیب از چپ به راست: « فیلیپ ترنر (سفیر نیوزلند در کره)، کندی یو (از مدیران ایلگا، از کره جنوبی)، شادی امین (از مدیران ایلگا از ایران) و جیمز چوی (سفیر استرالیا در کره ).
گزارش با روایت شادی امین آغاز میشود که میگوید: « من[بیش از] سیسال است که ایران نبودهام». امین از وطنش گریخته زیرا همجنسگرایی در آن، همچون در کشورهایی مثل (نیجریه، عربستان سعودی، سومالی، سودان و یمن) با مجازات اعدام روبرو است .
شادی امین، مدیراجرایی ایلگای آسیا و عضو هیئت مدیره ایلگای جهانی و همچنین هماهنگ کننده شبکه لزبین ها و ترنسجندرهای ایرانی(شش رنگ)، به همراه حداقل سه لزبین ایرانی دیگر هفته گذشته پذیرای اقلیت های جنسی در سیول کره جنوبی بودند. هر سه آن ها_شامل مهرنوش احمدی و ملیکا زر که هم اکنون در کانادا و آلمان زندگی میکنند- کشور خود را ترک کردند زیرا در غیر این صورت زندگیشان در معرض خطر بود. امین تاکید میکند با وجود پیشرفت جهانی برای جنبشهای ال جی بی تی ، آنها هنوز راه درازی را در پیش دارند.
این گزارش در قسمتی دیگر به ماهیت این کنفرانس که امسال در نیمهی دوم ماه آگوست در سئول برگزار شد، پرداختهاست:
عصر روز 23 آگوست مدیران ایلگا مهمان سفیر نیوزیلند در کره بودند تا در مورد اولین میزبانی کره از کنفرانس ایلگای اسیا گفتگو کنند. این کنفرانس هر دو سال [یکبار] و اینبار با شرکت بیش از ۳۳۰ نفر شامل اعضای ایلگای اسیا، هیئت اصلی ایلگای جهانی و سایر سازمانهای بینالمللی مانند کمپین حقوق بشر واشنگتن برگزار میشود. آنها در مورد آخرین تحولات مربوط به ال جی بی تی آی تحت عنوان “ایجاد اتحاد برای تقویت جنبش” بحث کردند.
این گزارش سپس به وضعیت همجنسگرایان در چین پرداختهاست که به استناد به یکی از فعالین این حوزه در پکن، خانم بین سو، اقلیتهای جنسی در این کشور با تبعیضهای ساختاری مواجه هستند، با اینکه همجنسگرایی در چین جرم نیست.
در این گزارش میخوانیم:
«چالش های که ال جی بی تی ها با آن روبرو هستند شامل انکار حقوق مدنی و انسانی گرفته تا ننگ اجتماعی ، تبعیض در محل کار ،مراقبت های بهداشتی ، مذهب و مساله مرگ و زندگی است.»
فیلیپ ترنر،سفیر نیوزلند در کره، در میان مهمانان کنفرانس توضیح داد که چگونه نیوزیلند ازدواج همجنس ها را در سال 2013 به رسمیت شناخت و او به عنوان یک همجنسگرا توانست با همسر خود ازدواج کند.
ترنر میگوید: «این راه سختی بود ولی من مفتخرم که امشب به همراه همسرم اینجا حضور دارم. تا جایی که من میدانم من اولین سفیر آشکارا همجنسگرا در کره و همچنین اولین همجنسگرایی که قانونی ازدواج کرده در کره هستم.»
شادی امین در سخنان کوتاهی که در این مراسم ایراد کرد، تاکید کرد؛ افراد ال جی بی تی زندگی و رابطه های شخصی خود را در معرض خطر قرار میدهند تا بتوانند گرایش جنسی خود را نشان دهند و برای حقوق خود بجنگند. وی همچنین از همکاری نیوزیلند و استرالیا در میزبانی از آن ها در کره تشکر کرد و گفت که این نشانی از حمایت و پشتیبانی از سازمان های ال جی بی تی در کره دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.