گزارش ایران وایر از فعالیت‌های شش‌رنگ در رابطه با تمدید ماموریت کارشناس مستقل سازمان ملل در رابطه با اقلیت‌های جنسی

گزارش ایران‌وایر از فعالیت‌های شش‌رنگ در رابطه با تمدید ماموریت کارشناس مستقل سازمان ملل

در پی تمدید ماموریت کارشناس مستقل مقابله با خشونت و تبعیض بر پایه گرایش جنسی و هویت جنسیتی افراد در سازمان ملل، ویکتور میدریگال بورلوس، شش‌رنگ  بیانیه تبریکی به این مناسبت  منتشر کرد . این اطلاعیه در وبسایت  شهروند نیز منتشر شد.
 در همین راستا «ایران وایر» ضمن انتشار کامل بیانیه‌ی شش‌رنگ ضمن بررسی اقدامات انجام شده توسط این سازمان در زمینه‌ی حقوق اقلیت‌های جنسی در سال‌های اخیر با شادی امین، بنیان‌گذار شش‌رنگ، مصاحبه‌ای انجام داده‌است. در  قسمتی از این گزارش آمده‌است:

گزارش ایران وایر از فعالیت‌های شش‌رنگ در رابطه با تمدید ماموریت کارشناس مستقل سازمان ملل در رابطه با اقلیت‌های جنسی

گزارش ایران وایر از فعالیت‌های شش‌رنگ در رابطه با تمدید ماموریت کارشناس مستقل سازمان ملل در رابطه با اقلیت‌های جنسی


« طی سال‌های اخیر، حکومت ایران بسیاری از تعهدنامه‌های حقوق بشری در حوزه اقلیت‌های جنسی را امضا نکرده است. به همین دلیل، در دفاع از حقوق این اقلیت‌ها هم ورود نمی‌کند. اما برخی سازمان‌های فعال غیر دولتی، از جمله سازمان شش‌رنگ در مورد وضعیت اقلیت‌های جنسی به مراجع بین‏المللی گزارش می‌دهند.« «شادی امین»، فعال برابری جنسیتی ساکن آلمان و هماهنگ کننده شبکه شش رنگ به «ایران‎وایر» می‌گوید: «با این که تاثیر حضور ویکتور مادریگال در مورد وضعیت اقلیت‌های جنسی در ایران مستقیم نبوده است و او مسوولیت گزارش‌دهی در مورد کلیه اقلیت‌های جنسی سراسر جهان را برعهده دارد، اما تمدید ماموریتش نشان می‌دهد که موضوع نقض حقوق اقلیت‌های جنسی در جهان کماکان جدی گرفته می‌شود».
شادی امین همین‌طور به اطلاع رسانی در مورد جرم انگاری‌ها و مجازات‌های مرتبط با هم‎جنس گرایی در ایران اشاره می‌کند و می‌گوید که حالا با تمدید ماموریت ویکتور مادریگال، انتظاراتی برای  رساندن صدای اقلیت‌های جنسی به گوش جهانیان و نهادهای مسوول دارد: «به هر حال آقای مادریگال بسیاری جاها سخن‌رانی کرده و مسایل کشورهای گوناگون را مطرح می‌کند. به باور من، همه این‎ها فرصت هستند». »
ایران وایر در این گزارش به این مساله اشاره کرده‌است که «شش‌رنگ» یکی از سازمان‌های فعال فارسی‌زبان در حوزه‌ی اقلیت‌های جنسی است و در ادامه آورده‌است:
«از آن جایی که طرح حقوق اقلیت‌های جنسی در ایران تابو محسوب می‎شود و قانون هم برای روابط هم‎جنس‎گرایانه مجازات‌هایی سنگین تعیین کرده است، گروه‌ها و سازمان‌های فعال در زمینه حقوق دگرباشان جنسی مجبور به فعالیت در خارج از مرزهای ایران شده‌اند.
شادی امین می‌گوید که آن‎ها علاوه بر گزارش‌های ویژه در ارتباط با بررسی ادواری حقوق بشر که هر چهار سال یک بار به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارایه می‌دهند، یک گزارش هم به طور سالانه برای کارشناس مستقل به این شورا ارسال می‌کنند: «این البته به جز مواردی است که با موجی از دستگیری‌ها یا موارد خاص مواجه می‌شویم. اخبار مواردی که به نفرت پراکنی از سوی حاکمیت برمی‎گردد، یا خبرساز شده و بحرانی جدی برای این اقلیت‌ها ایجاد کرده باشند را ترجمه می‌کنیم و به دفتر ایشان می‌فرستیم تا در سخن‎رانی‌ها یا گزارش‌هایشان استفاده کنند.»
 سازمان شش رنگ در مورد نقض حقوق اقلیت‌ها اقدامات زیادی انجام داده است. آن‎ها در طول دو سال گذشته با بیش از یک هزار و ۲۰۰ مورد خاص به طور مستقیم گفت‎وگو کرده و کوشیده‌اند به آن‎ها کمک کنند.
این هماهنگ کننده شبکه شش رنگ در ادامه می‌گوید: «موارد ازدواج اجباری یا محرومیت از تحصیل به فراوانی وجود دارند. همین‌طور کسانی که مورد خشونت حاد قرار گرفته‌اند؛ مثلا موردی داشتیم که فردی حین فحاشی، با موتور به او زده و ۱۱ جای بدنش دچار شکستگی حاد شده بود. پرونده پزشکی‌ خود را هم برای ما ارسال کرده است. در مورد دیگری، شکایت یکی از همین بچه‌ها به دست ما رسید. او از یک پزشک شکایت داشت.»
شادی امین یکی از دغدغه‌هایش را محدودیت افرادی می‌داند که مسیر ارتباط با نهاد آن‌ها را پیدا کرده‌اند و می‌داند که جمعیت واقعی اقلیت‌های جنسی در ایران هنوز موفق به پیدا کردن مسیر ارتباطی آسان و امن با نهادهای حامی حقوق آن‌ها در خارج از کشور نشده‌اند. 
حالا به نظر می‌رسد با تمدید ماموریت ویکتور مادریگال بورلوس به عنوان کارشناس مقابله با خشونت بر پایه گرایش جنسی، یک دریچه روشن دیگر برای تلاش در حوزه حقوق این اقلیت‌ها باز مانده است.»
منبع: ایران وایر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *