«حکومت ایران به نقض حقوق همجنسگرایان افتخار می‌کند»/گزارش ایران‌وایر از تحقیق جدید شش‌رنگ

ایران‌وایر گزارشی تهیه کرده است از گزارش تحقیقی جدید شش‌رنگ با عنوان  “نقض حقوق همجنس‌گرایان افتخار ماست”؛ نفرت‌پراکنی دولتی علیه اقلیت‌های جنسی در ایران”.

این گزارش به همت شیما شهرابی در گفت‌وگو با شادی امین هماهنگ کننده شبکه شش‌رنگ صورت گرفته است که متن کامل آن را در زیر می‌خوانید.

«نقض حقوق هم‎جنس‎گرایان افتخار ماست»؛ این تیتر یک گزارش تحقیقی است که به تازگی سایت «شش رنگ»، شبکه لزبین‌ها و ترنس‎جندرهای ایرانی منتشر کرده است درباره نفرت پراکنی‌های دولتی علیه اقلیت‌های جنسی در ایران.
این گزارش حاصل جمع‌آوری و تحلیل محتوای سخنان مقامات رسمی و مسوولان جمهوری اسلامی در زمینه هم‎جنس‎گرایی است که بین سال‌های 90 تا 96 بیان شده‌اند. گزارشی فوق، خشم و نفرت نسبت به اقلیت‌های جنسی را از سوی بالاترین مقام‌های مسوول جمهوری اسلامی به خوبی نشان می‌دهد.

در بخشی از این گزارش، به مجادله های سیاسی مربوط به اجرای سند«۲۰۳۰» هم اشاره شده است. این سند یک سند بین المللی در حوزه آموزش و رفاه است. دولت روحانی اواخر سال ۹۵ قصد اجرای این سند را در حوزه آموزش و‌ پرورش داشت ولی با مخالفت علنی و جدی رهبر جمهوری اسلامی، مجبور شد اجرای آن را متوقف کند. مخالفان اجرای این سند آموزشی معتقدند هدف نهایی آن، آزاد و قانونی شدن هم‎جنس‎گرایی در ایران است.

«شادی امین»، هماهنگ‌کننده «شش رنگ» در مصاحبه با «ایران وایر» می‌گوید: «متاسفانه هموفوبیا(هم‎جنس‎گرا ستیزی)در همه جای دنیا وجود دارد اما یافته های این گزارش تحقیقی ثابت می کند که در ایران نفرت پراکنی علیه اقلیت های جنسی به شکل رسمی از سوی بالاترین مقامات انجام می‌شود.»

محققان این گزارش معتقدند این نفرت‌ پراکنی به طور مستقیم در تحقیر و آزار اقلیت‌های جنسی توسط مردم عادی تاثیر دارد.
شادی امین می گوید:«درست بعد از اولین سری حملات در پنج سال گذشته که مسوولان رسمی به طور وسیع درباره هم‎جنس‎گراها حرف زدند وآن ها را تحقیر کردند، به ویژه در مدارس، پسرانی که مدل پسران مورد پذیرش جامعه نیستند و یا دخترهایی که در رابطه با حجاب، مدل مو، رفتار و بیان جنسیتی، مدل دیگری بودند و شبیه دختر و زن تعریف شده در جامعه نبودند، تحت فشار قرار گرفتند.»

در بخشی از این گزارش، ریشه سخنان مقامات ومسوولان در این زمینه به دیدگاه های رهبر پیشین و کنونی جمهوری اسلامی نسبت داده شده است که مروج جدی هم‎جنس‎گرا ستیزی بوده اند. آیت الله علی خامنه ای درسخنانی، هم‎جنس‎گرایی را ضدفطرت انسان و نشانه شکست و سقوط تمدن غرب خوانده بود.

شادی امین معتقد است با مطرح شدن حرف‌های توهین آمیز درباره اقلیت‌های جنسی، هموفوبیاها و کسانی که با تفکر هم‎جنس‎گرا ستیزانه در نهادهای گوناگون حضور دارند، بیش تر احساس امنیت می‌کنند اما موضوعی که عمیقا زندگی هم‎جنس‎گراها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تاثیر سخنان مسوولان و اخبار و گزارش های مطبوعات رسمی روی خانواده‌ها است: «وقتی بچه‌ها می‌خواهند موضوع گرایش جنسی خود را با  خانواده ها مطرح کنند یا خانواده ها به دلیلی متوجه گرایش جنسی فرزندشان می‌شود، به آن ها می‌گویند مگر نمی‌بینی درباره‌ این افراد چه می‌گویند!؟ خانواده‌ها نگران می‌شوند چون در رسانه‌های رسمی مدام می‌گویند این‌ها آدم‌های منحرفی هستند، از حیوان بدترند، فاسدند و… آن‌ها به خاطر ترس از آبرو نمی‌توانند تفاوت در گرایش جنسی فرزندانشان و تفاوت های آن ها را بپذیرند.»

گزارشی که روز گذشته شش رنگ منتشر کرده، تنها 27 صفحه از پژوهش وسیع در مورد یک دوره پنج ساله است که مشتی نمونه خروار به شمار می رود. در همین گزارش، نقل‌قول‌هایی مطرح شده است که نشان می‌دهد بارها در تریبون‌های رسمی، هم‎جنس‎گرایان را صفاتی مثل «پست‌تر از حیوانات»، «وحشی»، «انسان‌نما»، «فاسد»، «معیوب»، «غربی» و «صهیونیست» توصیف کرده‌اند.
اما فایده این گزارش چیست؟ شادی امین معتقد است این تحقیق گروه اقلیت‌های جنسی را هوشیار می‌کند و به آن‌ها نشان می‌دهد اگر بخواهند علیه هموفوبیا به طور واقعی مبارزه کنند، کجا را باید مخاطب قرار دهند. اما هدف از انتشار این گزارش تحقیقی تنها هوشیار کردن اقلیت‌های جنسی نیست، آگاهی مردم عادی هدف بزرگ تر این پژوهش است: «وقتی چنین گزارشی ارایه می‌دهیم، به مردم عادی که می‌دانند جمهوری اسلامی در تمام این‌ سال‌ها بر اساس تبعیض با اقلیت‌های اجتماعی برخورد کرده است، می‌گوییم وقتی شما چنین مواضعی می‌گیرید، عضو هم‎جنس‎گرا را در خانواده طرد و با او بد برخورد می‌کنید. در واقع، هم‌وزن و هم جهت با دولتی گام برداشته‌اید که تمام این سال‌ها با ادعای مخالفت با او زندگی کرده‌اید. ما می خواهیم نشان دهیم ستیز با هم‎جنس‎گرایان سیاستی است که در حال ترویج از سوی حاکمیت است.»

شش رنگ روز گذشته نسخه انگلیسی این تحقیق را برای تمام سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای بین‌المللی فرستاده است. این پژوهش می‌تواند به طرح سوالاتی درباره  نحوه برخورد و تبعیض جمهوری اسلامی درباره اقلیت‌های جنسی و نقض حقوق بشر از سوی نهادهای بین‌المللی بیانجامد و دولت ایران را وادار به پاسخ گویی کند: «جمهوری اسلامی قطع نامه‌های متفاوتی که در مکانیسم‌های مختلف سازمان ملل متحد قابل بررسی و ارایه است را امضا کرده و موظف است اصل عدم تبعیض را رعایت کند. بر این اساس، ما می‌توانیم گزارش این نفرت‌پراکنی را هر جایی که جمهوری اسلامی در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران گزارشی ارایه می‌دهد، مطرح و آن‌ها را وادار به پاسخ گویی کنیم.»

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی در سال های اخیر علاوه بر هم‎جنس‎گرا ستیزی، کشورهایی که در این زمینه مجازات اعمال کرده اند را نیز تشویق کرده است؛ مانند کشور اوگاندا که مجازات حبس ابد برای هم جنس گرایان تعیین کرده و توسط «مصطفی پورمحمدی»، وزیر دادگستری دولت اول روحانی تشویق شده بود.

جمهوری اسلامی البته در نشست قبلی بررسی ادواری حقوق بشر در ژنو(1393)، از سوی 13 دولت گوناگون درباره برخوردش با هم‎جنس‎گراها، ترنس‎جندرها و عمل‌های تحمیلی تغییر جنسیت مورد سوال قرار گرفت و در دور بعدی این نشست باید درباره این مسایل پاسخ گو باشد.

اما آیا مکانیزم پاسخ دادن به این سوالان ضمانت اجرایی دارد؟
شادی امین در پاسخ به این سوال می‌گوید: «این مکانیزم‌ها ضمانت اجرایی ندارند ولی حداقل فشار بین‌المللی را تشدید می‌کنند و به ما این امکان را می‌دهند که وقتی چنین موضوعی در جایی مثل نشست حقوق بشر در ژنو برگزار می‌شود، بتوانیم با استفاده از این گزارش، روی این موضوع دوباره کار و مساله را به عنوان یک گفتمان اجتماعی مطرح کنیم.»

شش رنگ عضو «ایلگا»، سازمان جهانی هم‎جنس‎گرایان، بای‎سکشوال‌ها، اینترسکس ها و ترنس‎جندرها است. آن‌ها نتایج این گزارش تحقیقی را به کشورهای عضو ایلگا هم فرستاده‌اند تا نفرت‌پراکنی‌های رسمی علیه اقلیت‌های جنسی در جمهوری اسلامی ایران را در معرض قضاوت جهانی قرار دهند.

لینک به مطلب در وبسایت ایران‌وایر: https://iranwire.com/fa/features/24167
 


شش‌رنگ در شبکه‌های اجتماعی‎:

🌈 https://6rang.org
🌈 t.me/Iran6Rang
🌈 instagram.com/6rangiran
🌈 facebook.com/6rang.Iran
🌈 youtube.com/user/6rangIran
🌈 tribunezamaneh.com/archives/author/6rang-org‎

Info@6rang.org

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *