ضرب و شتم همجنسگرایان در آستانه المپیک زمستانی

تنها دو روز به آغاز بازی‌های المپیک زمستانی در سوچی باقی مانده و سازمان دیدبان حقوق بشر به خشونت حکومت روسیه علیه همجنسگرایان، دوجنسگرایان و تراجنستی‌های ساکن این کشور اعتراض کرده است.
Kseniya-Ryzhova-y-Tatyana-Firova

سنیا ریژووآ و تانیا فیرووآ دو قهرمان دو میدانی روسیه یکدیگر را بر سکوی مدال می‌بوسند. این بوسه در ماه اوت ۲۰۱۳، جنجالی شد که نتیجه تهدید به دستگیری این دو ورزشکار، آنها هر نوع رابطه همجنسگرایانه را تکذیب کردند.

بیانیه سازمان دیدبان حقوق بشر پس از پخش ویدئویی منتشر شد که در آن گروه‌های فشار دولتی، یک مرد همجنسگرا را به شدت کتک می‌زنند و با جملات خشونت آمیز و همجنسگراستیز او را تحقیر می‌کنند.

به عنوان میزبان بازی‌های المپیک زمستانی سال ۲۰۱۴ که روز هفتم فوریه در سوچی آغاز خواهد شد، روسیه موظف است مطابق با “اصل عدم تبعیض” که از  قوانین المپیک است، عمل کند. پیش از بازی‌های المپیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۴ گفت که بازدیدکنندگان از المپیک صرف نظر از گرایش جنسی شان، می‌توانند با خیال راحت به سوچی سفر کنند. او اما اضافه کرد که همجنسگرایان اگر می‌خواهند دستگیر نشوند، بهتر است سراغ کودکان نروند. سخنان پوتین و مقایسه غیر مستقیم همجنسگرایان با پدوفیل‌ها خشم گروه‌های حامی حقوق دگرباشان جنسی را برانگیخت.

پاسخ‌های پوتین در خصوص قوانین همجنسگراستیز روسیه، همیشه صریح نبوده است. وقتی التون جان، خواننده بریتانیایی، در مورد امنیت دگرباش جنسی در روسیه نگرانی خود را بیان کرد، پوتین پاسخ داد: “قانون روسیه برای حمایت از کودکان و افزایش جمعیت طراحی شده است. افراد همجنسگرا، مانند التون جان وقتی افراد موفقی هستند و کارهای بزرگی انجام می‌دهند، میلیون‌ها نفر از مردم صادقانه آن‌ها را بدون توجه به گرایش جنسیشان تحسین می‌کنند.”

واقعیت‌های زندگی دگرباشان جنسی در روسیه، حکایت دیگری را از خشونت دولت پوتین به اقلیت‌های جنسی روایت می‌کنند. گروه‌های فشار وابسته به دولت، وانمود می‌کنند که همجنسگرا هستند و از طریق اینترنت همجنسگرایان را به کافه یا رستوران دعوت می‌کنند؛ سپس آن‌ها را می‌ربایند، مورد ضرب و شتم و تحقیر قرار می‌دهند و فیلم این خشونت‌ها را پخش می‌کنند. فعالان حقوق دگرباشان جنسی در روسیه معتقدند که این خشونت‌ها هدفمند است و مافیای دولت قصد دارد که در آستانه المپیک به فعالان حقوق دگرباشان جنسی هشدار دهد که نمی‌توانند از فضای المپیک برای آگاهی رسانی عمومی، استفاده کنند.

آزادی‌های جنسی و حقوق اقلیت‌های جنسی تبدیل به “جنگ سردی” جدید بین روسیه و کشورهای پیرو دمکراسی لیبرال شده است. روسیه، به پشتوانه افکار عمومی همجنسگراستیز، به جنگ ارزش‌های لیبرال مانند آزادی و حقوق اقلیت‌ها رفته است. مقامات دولتی روسیه بار‌ها به کشورهای غربی هشدار داده‌اند که در خصوص برخورد روسیه با مسئله همجنسگرایی و همجنسگرایان، در مسائل داخلی کشور آنها دخالت نکنند.

باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در این جنگ برای پوتین پیامی صریح دارد؛ او با انتخاب دو پرچم‌دار همجنسگرا برای تیم آمریکا، حمایت خود را از وزرشکاران دگرباش جنسی اعلام کرده است. یکی از این دو نفر تنیس‌باز آمریکایی، بیلی جان کینگ خواهد بود که زن لزبین پرچم‌دار آمریکا در بازی‌های المپیک است که در هردو مراسم افتتاحیه و اختتامیه شرکت خواهد کرد.

فرهنگ همجنسگراستیز و مشکلات دگرباشان روسی

افکار عمومی در روسیه از دگرباشان جنسی حمایت نمی‌کنند. نظرسنجی‌های مختلف بار‌ها نشان داده که بیش از ۹۰ درصد مردم از قوانین ضد همجنسگرایان در روسیه حمایت می‌کنند.  در ۲۹ ژوئن سال ۲۰۱۳، قانون ممنوعیت تبلیغ همجنسگرایی به کودکان زیر سن قانونی، به قوانین فدرال کشور روسیه اضافه شد. در حالیکه سیاستمداران حامی این قانون تاکید می‌کردند که این قانون برای جلوگیری از برخورد کودکان زیر ۱۶ سال با محتواهای مربوط به رابطه جنسی با همجنس است، اما عملا این قانون برگزاری هر نوع تظاهرات عمومی در حمایت از حقوق دگرباشان جنسی، صحبت عمومی در مورد مفاهیم مربوط به گرایش جنسی و هویت جنسیتی، توزیع اطلاعات یا خبر در مورد گرایش‌های جنسی غیر دگرجنسگرا و هر نوع رابطه و نزدیکی جنسی با همجنس در فضاهای عمومی را مممنوع کرد.

دیدبان حقوق بشر از مقامات روسیه خواسته است که به خشونت‌ها علیه دگرباشان جنسی، پایان دهند. دیدبان حقوق بشر با اشاره به ضرب و شتم همجنسگرایان، تاکید می‌کند که این تبعیض و خشونت جنبه سیستمی دارد و با حمایت دولت و مقامات دولتی محلی صورت می‌گیرد.  آزار و اذیت و خشونت به افراد همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسیتی تاکنون در بسیاری از شهرهای روسیه از جمله مسکو، سن پترزبورگ و نووسیبیرسک، به شکل مستند ثبت شده‌ است.

به دگرباشان جنسی، به خاطر سبک لباس پوشیدن یا رفتارشان، در اماکن عمومی حمله کلامی می‌شود، ربوده می‌شوند و یا مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند. روز ۹ مه ۲۰۱۳، جسد یک مرد ۲۳ ساله با آثار شکنجه پیدا شد که توسط سه مرد مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. قاتلان اصرار داشتند که این مرد رفتاری همجنسگرایانه داشته است، اما دوستان و خانواده مقتول گرایش جنسی او را دگرجنسگرا اعلام کردند. دامنه خشونت‌ها، دیگر تنها گریبان‌گیر همجنسگرایان نیست. در روسیه حتی اگر فرد، رفتاری از خود نشان دهد یا به گونه‌ای لباس بپوشد که با عرف عمومی همجنسگرا محسوب شود، در معرض خطر است.

بسیاری از قربانیان این خشونت‌ها از مراجعه به پلیس هراس دارند، چرا که شکایت یا گزارش خشونت، معمولا موجب آزار و اذیت بیشتر آنها از جانب پلیس خواهد شد. در مواردی هم که قربانیان شکایت خود را تسلیم پلیس کرده‌اند، تحقیقات توسط پلیس صورت نگرفته است. مقامات پلیس و سیستم قضائی روسیه، نسبت به خشونت به همجنسگرایان چشمپوشی می‌کنند. جرایم نفرت‌ورزی و خشونت علیه دگرباشان جنسی، معمولا توسط مقامات پلیس مورد پیگرد قرار نمی‌گیرند. دیدبان حقوق بشر معتقد است که با چشم‌پوشی نسبت به این خشونت‌ها در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی، مقامات روسی نشان داده‌اند که نسبت به امنیت ورزشکاران و تماشاچیان دگرباش جنسی بی‌تفاوت‌اند.

کشورهای مختلف، به شهروندان دگرباش جنسی که برای شرکت در المپیک زمستانی به سوچی سفر می‌کنند، هشدار داده‌اند که در فضای عمومی روابط خود با همجنس را علنی نکنند. علنی کردن این روابط ممکن است منجر به دستگیر شدن، محکوم شدن و پرداخت جریمه نقدی و حبس شود.

ویدئو منتشر شده توسط دیدبان حقوق بشر را در لینک زیر ببینید:

homosexuals biten in russia

ویدئو منتشر شده توسط دیدبان حقوق بشر

منبع: رادیو زمانه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *